.NET Core в C# Web модула ?
Здравейте,
Въпросът ми е в C# WEB модула ще се изучава ли .NET Core, предполагам, че да, но все пак бих искал да попитам за по-подробна информация за това до колко ще се обучава, каква част от програмата е предвидена за него и ще се прави ли проект/приложение на .NET Core ?
Мисля, че е въпроса е доста важен.
Благодаря!
Добре, аз съм си задал въпроса в секцията C# Web, следователно това включва всички части на модула. Нали така? Значи въпроса си е на място.
В цитата по-горе не се споменава нищо за .Net Core, за който е и самият въпрос.
Нито отговаря на някои от слдвашите: ще има ли проект на .Net Core или каква част от пгорагамата ще е посветена на Core.
Ако влезеш в Учебен план и след това намериш модула C# Web, ще видиш, че първата част от модула C# Web Development Basics гласи: "Ще напишем собствен MVC framework на базата на C# и MS SQL Server....", което означава, че няма да се ползва в първата част, а във втората както ти написах по-горе. Описанието на курса гласи asp.net, не asp.net core, което отговаря на въпроса ти :)
ASP.NET Core очевидно е част от ASP.NET, та за това питам.
Също така Core в голямата степен отговаря на описанието от станицата на курса "...едно съвременно уеб приложение".
И предполагам след всичките цитати отговора на първоначалният въпрос е : Няма да се засяга темата за asp.Net Core.
Това исках да разбера.
Описанието може би е писано преди появата на Core и просто ми изглежда доста странно в курс за asp.net да не се спомене нищо за Core, но както и да е, явно каквото е описанието това е :)
След като това е курс, който започва не по 1 път в годината би следвало описанието да се обновява ако има промени.
Да, ясно. :)
Еми жалко според мен, че няма да видим Core в този курс.
Всъщност досега е бил 1 път в годината и ще е гадно да не ползваме .net core, като изгряваща технология, а да блъскаме по стария .net, който вече с .net core ще започне да умира...
И на мен ми се вижда странно
Иначе стария .net няма да "умре" скоро, ама факт си е че Core е бъдещето.
Говорих с човек от бранша точно по тази тема. Той каза, че за момента Core почти не се използва, така че е по-логично за сега да учим предишната технология. Другото е, че ако си научил АSP.NET MVC, то за отрицателно време ще влезнеш в час и с Core-a. Дали е така - незнам.
Защо да е логично да учим предната технология, логичното е да научим новата, така че като й дойде времето да я знаем, а не да чакаме да стане на мода за да я учим. И тъкмо след като влезе на мода ще има хора като нас които ще я поназнайват.. И единственното което е едно и също в двете е MVC и C# :D, като цяло е различен подхода, по ми харесва честно казано.
Общо взето трябва да се занят и двете технологии. Лично на мен ми е все едно с коя ще започна, просто после ще науча и другата без да плача много :)
Логично е да се учи старата технология. Новата технология навлиза с 1-2 години закъснение. Иначе аз съм за Core, ама щото цъкам по предното MVC
Не знам какво влиза с 1,2 години закъснение, nodе.js излезе и веднага "навлезе" в модата, и не няма никаква логика да се учи старото ...
Дай да учим ecmascript4 защото es2016 e прекалено нов, 2020 може да влезе на мода и да почне да се учи.