PF - Може ли да се пише на Java по време на курса?
Привет,
Възможно ли е упражненията, лабове, домашни и като цяло всичко по време на целият курс да се пише на java, съответно с intelliJ?
Привет,
Възможно ли е упражненията, лабове, домашни и като цяло всичко по време на целият курс да се пише на java, съответно с intelliJ?
И аз трябва да направя същия избор идните дни тъй като:
1. бях в Java групата за Programming Basics - съответно май ще ми отнеме около седмица да свикна изцяло с C# ;
2. версията на VB за mac е доста зле.
Мисля, че клоня да инвестирам тази седмица за C# и да изкарам курса с него, тъй като:
- имам усещането, че ще имам проблеми с Judge и Java - тъй като 90% от хората пишат на C#, надали се тестват домашните дали се рънват добре в Judge на Java;
- открих JetBrains Rider (базирано на IntelliJ ), от което съм доста доволен засега и мисля, че преминавенто
към C# ще ми е по-лесно с него.
Успех!
И аз съм с мак. Инсталирай си visual studio preview, и мододивелъп - хаmarin, ако искаш и ще оставаш на с#(аз не; нито съм искал, нито беше упоменато в началото на бейсикс, че ще се продължава на с#, и докато опитвам тепърва да наваксвам паралелно шарпа, почвам вече да изоставам и да ми се обезсмисля присъствието на лекциите, тъй като примерите са дават на база с# и се очаква да се знаят. нямал съм и намерение да се развивам в с#. не съм и единствения в абсолютната същата ситуация).
иначе при мен специално rider не иска да компилира (някакви проекти му липсвали, а документация и решение за проблема в интернет още няма).
Със сигурност не си единствения в същата ситуация!
Аз лично мисля, че малко се размива ефекта от Java групата в PB, ако не е последвана от Java група в PF.
Съответно също малко ни поставя в неравен старт с останалите, тъй като времето,
което ще инвестираш за превключване никой няма да ти го върне.. :)
От друга страна пък - в Software Technologies курса така или иначе има заложен C# също.
Изглежда избора ни се свежда до това дали сега да правим паралелно нещата и на C#
или да отложим сблъсъка за по-късно. :)
Поздрави!
Абсолютно!
Обезсмислят се тези три месеца, а нито желанията ми се припокриват с развиване в с#, нито и искам да губя наученото покрай java и така или иначе явно ще става по по-трудното за нас, заради това и лично смятам, че най-добре ще е да се продължи да се пише на java, дори и да значи да се оправям и преподавам материала самостоятелно от google на база презентациите, така или иначе и в момента не мога още да изравня темпото, поне да си предаде смисъл на това. Лично виждане.
А за SF + C#, предполага се, че тогава ще са само основи, а не цялостно преподаване, както е сега, на нов градиращ и съществен материал, просто е друго, мисля.
Аз съм в Windows, но понеже лаптопа ми е слаб използвам JetBrains Rider. Мисля, че е достатъчно добър заместител на VisualStudio.
Мен лично ме притеснява, че никой не се сеща да напише 5 реда текст в описанието на курса кой, какво, защо и как. От край време знам, че тук се бичи яко на c#. Сега някой да отвори този линк (за предпочитане модератор) https://softuni.bg/trainings/1559/programming-basics-january-2017 и да обясни къде пише нещо за джава за да се ориентира човек, после може да го вмъкне в описанието на курса ако прецени, че хората имат право да са наясно какъв курс са записали и за какво евентуално ще си плащат.
Ако знаех, че ще има джава хич нямаше да се занимавам да инсталирам един куп ненужни за мен неща и да изгубя цял уикенд...
И защо си мислиш, че ние (които сме на Java) имаме проблем с judge.