Sample Coding 101 Exam - Jan 2016 / 07. Sums Step 3 - проблем при Visual Studio 2012
Здравейте, при решаването на задача 07. Sums Step 3 от Sample Coding 101 Exam - Jan 2016, когато пиша кода във Visual Studio 2012 ми дава грешка долу при: Console.WriteLine($"sum1 = {sum1}");
Ако може да ми помогнете и напишете как да го запиша за да го приеме Visual Studio 2012. Знам, че трябва да си сменя windows-a и да кача Visual Studio 2015.
Изпращам кода. Благодаря!
using System;
namespace sum_prez_3
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
var sum1 = 0;
var sum2 = 0;
var sum3 = 0;
var n = int.Parse(Console.ReadLine());
for (int i = 1; i <= n; i++)
{
var number = int.Parse(Console.ReadLine());
if ( i % 3 == 1 )
{
sum1 = sum1 + number;
}
else if (i % 3 == 2)
{
sum2 += number;
}
else if (i % 3 == 0)
{
sum3 += number;
}
}
Console.WriteLine($"sum1 = {sum1}");
Console.WriteLine($"sum2 = {sum2}");
Console.WriteLine($"sum3 = {sum3}");
}
}
}
Тъй като не знаех, че съществува такова форматиране на изхода, имам въпрос: В случая "$" ни позволява в къдравите скоби да не слагаме някакви числа (0,1, 2 и т.н), а направо да заместим с името на променливата, нали?
Само при мен ли Console.WriteLine($"sum1 = {0}",sum1); не работи както трябва?
Да - Console.WriteLine($"sum1 = {sum1}")
Благодаря ви много за бързите и точни отговори! :)
Благодаря, koksibg, за отговора.
Здравейте, ако може да ми изпратите линк за версия C# 6.00 , нещо не мога да я сваля.
Благодаря ви!
Здравей!
1) Трябва да имаш инсталиран NuGet Package Manager. Ако нямаш, можеш да си видиш тук как да го изтеглиш.
2) След това погледни пак тук
Забележка: Трябва да инсталираш този пакет при всеки проект, изискващ използването на C# 6.0.
Install-Package Microsoft.Net.Compilers
Какъв Windows използваш?
Windows 7 ultimate. Ще прегледам линковете. Ще трябва да си преинсталирам window-ca.
Благодаря за напътствията. :)