Git - Предложения работен модел
Здравейте,
имам нужда от съвет от някой който е работил в екип и е ползвал version control система като git.
Та, става въпрос за малък уеб сайт по който /ще/ работят 3-4 човека. Сайта си е live в интернет, като файловете от него отговарят на master branch-а на гит репозитори, което е на сървъра (репото не е в www директорията, при ъпдейт на master бранча се прави клониране на директорията). Remot репозиторито е в github.
На същия сървър има огледално копие на сайта което отговаря на друг бранч dev /различна база, различна директория beta.site.com/ - реално се ползва за тестване.
Как ще бъде най - правилно в случая да работят останалите хора по проекта?
Аз достигнах до следния модел, който не знам дали изобщо има нещо общо с истината:
Различните хора от екипа fork-ват dev бранча и работят локално, като са готови rebase-ват и правят pull request към dev бранча, ако аз преценя че всичко е ок, одобрявам рекуеста и мърджвам с dev бранча. След което тествам дали нещатъа са ОК в тестовия вариант на сайта (този който отговаря на dev бранча) и тогава правя merge от master-а и клонирам неговото съдържвание във www директорията.
С интересе очаквам да чуя препоръки :)
Поздрави!