Професионална програма
Loading...
Austin avatar Austin 3 Точки

[Java Fundamentals] Записване на следващ курс

Здрасти,

понеже между Java Web и Java DB Fundamentals има една дупка от 4 месеца, въпросът ми е, за човек който не е изкарал JS Core все още, и сега завършващ Java Fundamentals кой вариант е най-добър за продължаване? Оптималният вариант би бил Java Fundamentals -> Java DB -> Java Web и тогава търсене на работа, като за в бъдеще си оставя JS Core, защото ако започна сега JS Core се опасявам, че ще позабравя джавата в тези 4 месеца, докато дойде време за Java DB, пък и джавата ми е по-интересна от джаваскрипта, . Но тъй като няма да има Java Web в близките 8 месеца, Java Fundamentals -> JS Core -> Java DB Fundamentals достатъчно ли е за започване на работа или е нужно да се изкара и Java WebМоля за съдействите, тъй като този въпрос беше засегнат на лекциите, но искам все пак да чуя и вашите мнения.

 

Благодаря за вниманието!

0
Module: Java Advanced 06/04/2017 17:09:55
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки
Best Answer

Здравей,

Ако сега си завършил Java Fundamentals, моята препоръка е да запишеш JS Core. След което Java DB и после Java Web. Ако си карал вече JS Core може да запишеш или JS Web или DS & Algo (аз препоръчвам структурите и алгоритмите).

По въпроса кое е достатъчно за работа - задължително е да можеш да правиш завършени приложения. Разбира се, има компании които искат и просто да си чувал какво е програмиране. Но това са по-скоро стажантски позиции.

1
Austin avatar Austin 3 Точки

Благодаря за отговора. Само за да recap-на:

Според теб е добре да имам JS Core + Java DB + Java Web и чак тогава да се ориентирам за работа? Чувал съм от кариерният център, че са нужни поне половината от общите кредити за професията(75 в този случай) за работа. Това, което ме обърква е, че ако са 100 нужните кредити за търсене на работа, както пише в Учебния план, то Tech Module + Java Fundamentals + Java DB + JS Core дава точно 96, което пак не е достатъчно за търсене на работа, докато Tech Module + Java Fundamentals + Java DB + Java Web(същото ама без JS Core) дава точно 100. :D T.e. в единия случай ако запишеш JS Core трябва да запишеш още един курс, защото не ти стигат 4 кредита(ако си изкарвал максимални кредити на всеки курс).

0
06/04/2017 16:48:46
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Вариантът с 96те кредита е само 4 кредита по-малко от този със 100те, но с доста по-слабо завършени умения. Според мен идеалният вариант е и Java Web и JS Core  (както е и по програма - и двете са сини в модулите)

0
Austin avatar Austin 3 Точки

Благодаря за съветите!:)

0