Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Ако не се включвам твърде късно, да споделя моето мнение:
- предполагам, че линкове (ако работите с локален сайт), защото в противен случай размера на файла няма да отговаря на ограничението (1МВ).
- промените, за които става въпрос, не биха затруднили оценяването, според мен. Няма причина да не се направят
А да знаете къде може да се качат снимките от упражненето т.к. по точка 2 се бъгва -
Imgur is over capacity!
Sorry! We're busy running around with our hair on fire because Imgur is over capacity! This can happen when the site is under a very heavy load, or while we're doing maintenance.
Please try again in a few minutes.
И ако някой знае как да сложа четири колони в една колона и да направя фона т.к. не става при мен, само отделно ми ги дава немога да вкарам 4, а 2 колони и се получи това, а не слято както е зададено в упражнението.
Според мен идеята е не всичко да е еднакво, а да се вижда, че си направил нещото и си разбъзикал функциите.
Здравейте,
И аз имам нужда от едно уточнение...понеже си разцъквам нещата според упражненията, но след това си правq сайта както аз имам нужда.
Домашните не трябва да са едно към едно с примерите дадени в упражненията нали?
Към въпроса на AnelyaDilkova
Според това, което сте показали, имате четери колони.
За да се слеят фоновете и на четерите колони, за всяка една поотделно, трябва да се мине през следните стъпки: Edit Column -> Style -> Background & Border -> Color (показано е и в текстовия документ към упражнението) -
Пробвах с Edit Column -> Style -> Background & Border -> Color още преди да пиша, но най-вероятно на нещо друго оцветявам /не кликам където трябва сигурно/ т.к.фона на иконата и брояча ми станаха червеникави но не всичко зааедно.
Здравей Анелия, виждам, че често използваш съкращението " т.к. " - ще ми кажеш ли какво означава, винаги съм се чудил, а никъде не намирам информация за такова съкращение.
"така да се каже", "туристически комплекс", ... ???
Много ми е любопитно! Благодаря!
т.к. = тъй като :)
AnelyaDilkova
За да направиш background-a както е в упражнението може да направиш следното:
Правиш един section и в него поставяш 4 колони. На външния section на колоната задаваш цвят червено.
Във файла е описано, но вероятно не се вижда препоръчвам ти да zoom-неш и да го разгледаш точно как е направено.
Точно така е:
т.к. - тъй като
ТК - туристически комплекс
p.s. аз гледам да направя точно това, което е зададено в домашното, но отнемам допълнително време да изтествам *всички* възможности на даден елемент или плъгин.
Вчера ми показа един колега как да го направя :) за което благодаря! Кой да се сети да използва "+" ?! Не и аз :), използвах функцията за дублиране, но за този "плюс" не се сетих и така успях да направя 4-те колони в една секция и т.н., всичко се получи. За съжаление вече беше изтекъл срока за предаване на домашното :) и го предадах без корекцията. Благодаря на всички!
По темата за съкращенията - и т.н. = и тъй нататък ;)
Какво е точно заданието за домашната работа от глава 9 - Упражнение: Изграждане на WP уеб сайт от нулата?
Предполагам да се изгради сайта от презентацията?! Дали е достатъчно да се изпрати линк към сайта или са необходими скрийн шоти?
Tishkata 75
Какво е точно заданието за домашната работа от глава 9 - Упражнение: Изграждане на WP уеб сайт от нулата?
Предполагам да се изгради сайта от презентацията?! Дали е достатъчно да се изпрати линк към сайта или са необходими скрийн шоти?
Да, домашното е това, можеш да гледаш и видетото от лекцията. Аз, правя всичко за да няма недоволни :) /линкове и скрийншот/.
Благодаря и аз за отговора. Тъкмо се чудех. Неприятно е , че не се отваря документа.
Точно така е:
т.к. - тъй като
ТК - туристически комплекс