Array Algrotythm More Exercises Задача 3: Increasing Crisis
Колеги,
В задачата първо втория пример е грешен - трябва да има 3 2-ки. Програмата ми изкарва 3 2-ки в Judge-а и работи, но се чудих около 10 мин само по втория пример защо резултата е такъв преди да си напиша кода. Няма обяснение какво се случва, ако няма по-малък номер от новия стринг - добавя ли се, не се ли добавя, на последна позиция ли се добавя - не се знае.
Последния тест гърми на всички освен на тестера. Моля за допълнителна информация, ако ви трябва кода кажете и ще го кача допълнително.
Извинявай за това че чак сега ти отговарям, но просто бях доста зает последните няколко седмици(жених се на 30). Ето ти моето решение ако пак не е ясно сега би трябвало да съм по свободен и ще го погледна.
https://pastebin.com/ftmMgT0J
не бе оправих си я но благодаря все пак уловката е в това че трябва да се редят и проверяват числата едновремменно и ако се наруши нарастването да се изтрие всичко от текущия вход и остатъка от листа там или каквото ползваш където си събираш числата, пример: 1 3 5 и 4 6 8 - ?
ПС
но може да удариш едно рамо с последната задача от упражненията с фаиловете ако да ще пусна въпрос че пък и няма за тая задача във форума нищо въобще ьа фаиловете доста малко е писано.
и поздрави , дълги години да се обичате!
малко Hadouken If -> https://github.com/Bullsized/Assignments-Fundamentals-Extended/blob/master/09%20Array%20and%20List%20Algorithms/2017-04-28/03%20Increasing%20Crisis/03%20Increasing%20Crisis.cs
но поне дава 100 от 100 в Джъдж-а.
за тая задача от отдавна искам да пиша, че е сгрешена, но обикновено получавам коментари от сорта на "що пишеш в тоя раздел" или ... просто на никой не му дреме и все така си остава...
в началото като не ми минаваше на 100 си мислех че с условието или тестовете нещо не е наред но се оказа че не е така
в примера дето го написах 1 3 5 и 4 6 8 => 1 3 4 6 това дори е много добре описано и в единия тестов вход но просто с подвеждащ пример от сорта на 1 2 5 и 3 4
може би тея подвеждания са част от програмата
между другото следвам ти гита дори последно проверявах за една задача от упражненията с фаилове и директории
хаха, и аз следвам твоя и обикновено като запецна някъде и си блъскам главата около час свирявам да видя какво си направил ти на съответната задача, понеже си караш редовно курса, а аз го уча предварително след бейсикса (моята група започва сега на 22ри май). та да, благодаря за решенията :)
:) ами и аз само се подготвям и чакам да почнем на 22.
Bullsized , къде по-точно е сгрешена?