Софтуерно Инженерство
Loading...
anti_hristo avatar anti_hristo 2 Точки

За Tech модула

Здравейте, колеги! Христос Возкресе!

Както предполагам доста от колегите в Programming Basics курса, и на мен ми се иска да науча повече за Tech модула, с който започва обучението в СофтУни.

Ще бъда благодарен на всеки, който даде информация от първа ръка за структура, продължителност, такси.

Особен интерес представляват Extended и Intensive опциите. Само за Programming Fundamentals ли има разширена и интензивна група? След като интензивната група мине през материала два или три пъти по-бързо от разширената, ще се наложи ли да изчака и разширената да финишира, преди да продължи със Software Technologies (втората "половина" на Tech модула)?

Също така, задължителен ли е курсът Software Technologies и цената му влиза ли в таксата за модула? Не мисля, че имам нужда от ориентиране, да не говорим за объркването, вследствие на сблъскването с толкова технологии за толкова кратко време. Възможно ли е да се прескочи направо към професионалните модули непосредствено след Programming Fundamentals?

Благодаря предварително на отзовалите се! Приятни празници на всички!

Тагове:
0
Въпроси за SoftUni
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 263 Точки

Tech модула е две части. Programming Fundamentals и SoftwareTechnologies.

Programming Fundamentals не е подготовка за Tech модула , той е част от него. Това с двете групи е за да може тези , който имат възможност да отделят достатъчно време,  да са в интензивната група( тоест , нещата там са доста бързи , минаваш през всичко ,което и през Extended , само че за доста по-кратно като време)

Ако мислиш , че ще се справиш на бързи обороти , имаш време ,  можеш да запишеш в интензивната група , ако обаче нямаш време или си зает,  се препоръчва Extended групата (то попринцип Наков препочъва Extended групата , защото ще разбереш по-подробо нещата и само ако решаваш с лекота задачите да си в интензивната)

Главно и двете групи учат едно и също нещо , просто едните го учат по-бавно , другите по-бързо.

Това няма значение дали си присъствено или онлайн , ако искаш да си в Extended се обаждаш на СофтУни за да те преместят там.

Късмет ! :)

1
anti_hristo avatar anti_hristo 2 Точки

Благодаря за отговора! Нека да направя някои уточнения обаче.

Курсът Programming Fundamentals наистина е част от Tech Module, но в неговия интензивен вариант: Programming Fundamentals - Intensive. От друга страна имаме Programming Fundamentals - Extended, който е с продължителността на цял модул (4 месеца) и може да се разглежда като подготовка за Tech Module, защото препоръчителната "траектория" на напълно начинаещия студент, която го отвежда към професионалните модули, е:

1. Programming Basics

2. Programming Fundamentals - Extended

3. Tech Module

      3.1. Programming Fundamentals - Intensive

      3.2. Software Technologies

Този път е препоръчителен, не задължителен, защото е възможно Tech Module да се запише направо след приемния изпит без да се минава през Programming Fundamentals - Extended. Също така е възможно след минаването на Programming Fundamentals - Extended направо да се запише професионален модул като се прескочи Tech Module.

Тук може да чуете тези неща от самия С. Наков (от 11:17):

https://softuni.bg/trainings/resources/video/11831/video-screen-17-january-2017-svetlin-nakov-programming-fundamentals-exended-january-2017

0