Курсов проект - WordPress
Здравейте,
Някой може ли да даде съвет как е най-удобно да се направи курсовия проект - да се работи първо локално и после да се направи миграция или директно в домейна , който сме създали от wp-admin?Моят проект ще използва безплатния хостинг и домейн от freenom и малко ме притеснява , ако работя локално , дали ще сработи миграцията, както трябва?
Здравей,
Локално е по-добре да се работи не само заради скоростта, но и заради по-лесното боравене с темплейтите на темите, например. Освен това, ако правиш промени по сайт, е добре да видиш първо на локалния сървър, дали всичко е наред и след това да трансферираш промените на live сайта, а не да го счупиш live, и впоследствие да го фиксваш няколко часа, докато не работи, да търсиш помощ, и се чудиш, дали да възстановяваш бекъпи.
Ако имаш намерение да правиш сайтове в бъдеще, сега е времето да си закупиш хостинг. Безплатният такъв не е решение и могат да го спрат по всяко време.
Миграцията се прави обикновено с плъгини, като всеки плъгин си има learning curve. Ползвал съм няколко, но съм се спрял последно на Duplicator, като най-удобен за мен (с най-малко стъпки). Туториали за миграция с различните WP плъгини има колкото искаш. Успех!
P.S. Отговорът е за lyubamarinova.
Благодаря за отговорите.Реших да започна да правя сайта локално , както ми препоръчахте , надявам се да нямам проблем с миграцията след това.Сайтът ще използва безплатния хостинг , по желание на възложителя , правя проекта по инициативата - безплатен сайт за организация - от форума. :)
Можеха поне да си купят хостинг и домейн...
A когато вече сайтът е качен в интернет и се налагат промени , промените се правят локално и после наново качвам целия сайт?Ще се получи ли дублиране в базата данни?
Здравей.
На мен лично ми се струва че ще е най добре да изтеглиш проекта при теб.. в случей, че са правени някакви проемни директно на сайта .. и след това си правиш промените при теб и ги връщаш обратно ..
Като цяло може да направиш и субдомейн на хостигна и да си дублираш сайта там... да си променяш нещата там и после да го върнеш обратно..
Като цяло не е добра идея да се работи върху живия сайт..
Проблемът е , че като си изтегля проекта и се опитам да го import-на локално ми дава , че файлът е corrupted.Пробвах и през базата данни от wp-content да го изтегля , но не става , защото файлът е прекалено голям.Хостингът е безплатен и предполагам , че от там идва проблемът с файла. :(
хмм.. да големината на файла ще е проблем при безплатните хостинги.. то в зависимост от това дали хостинга ти позволява, има разни трикове като 2 от тях са лесни за тестване но 3тия е малко проблемен..
варянт 1:
правиш файл който се казва .htaccess след което го отваряш в редактор и добавяш тия екстри:
след което файла го качваш в главната папка на проекта в хостинга .. (тази екстра често е забранена от сървъра и неработи..)
Варянт 2 е да се сетнат същите работи но в самия файл който прави upload но това за WP сякъш не е оферта (Много често е забванен от сървъра и неработи)
Вариант 3 е да презапишеш php.ini файла на сървара с твой такъв.. Това става като вземеш оригиналния php.ini от сървъра (което е проблемната част) и си промениш post_max_size и upload_max_size и след това пак го сложиш в главната директория на проекта..
Та тези всичките неща най вероятно не ти помагат много .. възможно е и ръчно да се направи ама си е малко играчка.. https://codex.wordpress.org/Moving_WordPress%20
EDIT: гледам че All in one migration има опция за миграция от url,ftp,google drive и други .. пробвай от там.. ама не знам дали ще има разлика
Aз пробвах с Аll in one wp migration , обаче при Import --> file is corrupted и през FTP пробвах и пак същото.
на кой хостинг е хостнато ?
Използвала съм безплатен хостинг от FreeSubDomain.org и пак се върнах на същия проблем, че не мога да сваля проекта, локално при мен , а продължавам да го поддържам и възложителеят иска да добавим още неща и английска версия.
https://www.facebook.com/groups/softuni.web.basics.jan.2017/permalink/1505968922807569/
Тук съм помогнал на колега да си свали миграцията. Ако не успееш може да ми пишеш в скайп, ще опитам да помогна.
Пробвах по посочения начин , но .wdpress файлът е прекалено голямо и свалянето му не е позволено.
Странно, Току-що си свалих една миграция 90МБ.
Това се появява при мен - https://imagebin.ca/v/3iCfIWjHOhJh
Моята е 410МВ.
Това не е проблема, не си на на правилния url. По-късно ще напиша какво трябва да се направи.
Мсиля че се опитваш да го дръпнеш от Online File Manager, оттам няма да стане. Трябва да влезеш във FTP Accounts, копираш url-a който е изписан под FTP Host Name, логваш се там със същите username и password като cPanel, намираш си миграцията и трябва да ти позволи да си я свалиш с десен бутон.
Получи се така.Много благодаря за помощта.