Странен звук
Здравейте. Наскоро си купих лаптоп Acer Aspire F15, който беше с инсталиран windows 10, но аз го премахнах и инсталирах линукс. Докато беше под windows не се чуваха никакви звуци при пускане на машината, но след преинсталацията и направените настройки забелязах, че при стартиране на лаптопа се чува странен звук /наподобяващ изключване на CD/ точно около/под бутона за стартиране. Предполагам, че не би трябвало проблема да идва от тази преинсталация, но все пак...... Възможно ли е този шум да е от SSD-то? Изобщо нормално ли е да се чува някакъв шум?
Сигурна съм, че го нямаше този звук, пък и аз нямам HDD, само с 256 GB SSD съм. Е, вероятно звука не е от SSD-то, но сякаш не трябва изобщо да го има.
Със сигурност не е от SSD-то. Едва ли е от OS, но нищо не ти пречи да инсталираш пак Win и ако продължава да го дадеш в гаранционния сервиз ;)
О, не! По-добре да си го слушам този звук, отколкото да инст. на ново windows. Писах на съпорт, както ме посъветваха по-горе, пък да видим... Имам още един въпрос, понеже пипах настройките на BIOS възможно ли е да съм разбазикала нещо там и затова да е цялата дандания?
Предполагам,че проверява за стартови файлове на cd-rom-а. Така е който пипа в биос ;) При мен има същите звуци и са от това :)
Ясно, благодаря на всички за инфото! :)
В BIOS-а му задай да зарежда първо от SSD-то, може да върти CD-то ако го търси като опция за boot и от там да е звука :)
Даже направо да се настрои /ако може/ да няма second boot device и да остане само SSD-то.
Aко ти се занимава, махни SSD-то и DVD (ако имаш такова), и виж дали проблемът още съществува.