[Programming Basics] Извеждане на текуща дата и час?
Здравейте, във Въведение в програмирането със C# стигнах до упражненията на края на 1 глава, с първите няколко се справих, но на 8 закъсах, тъкмо се ентусиазирах, че има надежда..Задача 8: Напишете програма, която извежда на конзолата текущата дата и час. Никак не намирам какво да правя, опитвам се да разбера, чета, но не разбирам. В упътването казват: Потърсете какви възможности предлага класа System.DateTime, но не се справям. Много благодаря ако някой реши да ми помогне:)
Здрасти, стана! но малко случайно успях..много съм начинаеща аз, значи от това разбрах че трябваше да сменя static void Main с public static void Main.. после така: System.Console.WriteLine(DateTime.Now) и се получи:)
Благодаря
Моля , пак заповядай!
P.S. Готово решение всеки може да ти даде , но далеч по-добре е да получиш насока и после да се радваш на откритията . Съветвам те да не гледаш готови решения освен ако много не се налага.
Здрасти пак, да и аз не искам да гледам готови решения, но някакси не схващам теоретично същността на тези методи класове,,как да се ориентирам в библиотеката кое да гледам. Не искам да се отказвам, ще гледам да не досаждам, просто споделям
За момента учи основните неща, методите които се използват просто немогат да бъдат избегнати (и обикновено преподавателите казват по нещо за тях).
Ако все пак се интересувааш прочети някоя от книгите (Наков и съавтори) и гледаи курсовете напред от програмата - достъпни са.
Ами аз така започнах с книгата Въведение в програмирането със C# и задачките след всяка глава, е сега съм на 1 глава, и не искам да продължавам напред без да реша всички задачки..благодаря ти
Пак заповядай!