Loading...
mariaevtimova avatar mariaevtimova 0 Точки

[Programming Basics] Извеждане на текуща дата и час?

Здравейте, във Въведение в програмирането със C#  стигнах до упражненията на края на 1 глава, с първите няколко се справих, но на 8 закъсах, тъкмо се ентусиазирах, че има надежда..Задача 8: Напишете програма, която извежда на конзолата текущата дата и час. Никак не намирам какво да правя, опитвам се да разбера, чета, но не разбирам. В упътването казват: Потърсете какви възможности предлага класа System.DateTime, но не се справям. Много благодаря ако някой реши да ми помогне:)

Тагове:
0
Programming Basics 06/06/2017 11:04:56
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Здравей,

Отвори ли наистина документацията на споменатия клас (всъщност, структура)? Вътре е написано как да се извлече текущото време.

0
aggeorgiev avatar aggeorgiev 326 Точки

Потърси в документацията  за System.DateTime, трява да има метод "NOW"

и принтирай, това е.

0

Здрасти, стана! но малко случайно успях..много съм начинаеща аз, значи от това разбрах че трябваше да сменя static void Main с public static void Main.. после така: System.Console.WriteLine(DateTime.Now) и се получи:)

Благодаря 

0
aggeorgiev avatar aggeorgiev 326 Точки

Моля , пак заповядай!

P.S.  Готово решение всеки може да ти даде , но далеч по-добре е да получиш насока и после да се радваш на откритията laugh. Съветвам те да не гледаш готови решения освен ако много не се налага.

1
04/06/2017 18:26:15

Здрасти пак, да и аз не искам да гледам готови решения, но някакси не схващам теоретично същността на тези методи класове,,как да се ориентирам в библиотеката кое да гледам. Не искам да се отказвам, ще гледам да не досаждам, просто споделям 

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.