Професионална програма
Loading...
poredniquser avatar poredniquser 0 Точки

Как се става DevOps инженер?

Здравейте.

За да започна работа като DevOps инженер, трябва ли преди това да имам опит като програмист или администратор? Виждам, че курсът Linux for DevOps е предназначен за хора с опит в програмирането или администрацията. Аз нямам опит в нито едното от двете, имам познания по Linux, които се изчерпват с това, че го използвам като основна операционна система. В такъв случай, откъде бихте ме насочили да започна образованието си, ако искам след време да стана DevOps инженер? Например - Python Basics или Linux System Administration? Или е възможно да започна да уча за DevOps направо от "нулата", без да преминавам през други курсове преди това?

Благодаря.

Тагове:
0
Linux Курсове 22/06/2017 21:21:39
Pand0ra avatar Pand0ra 42 Точки
Best Answer

Понеже аз също съм се насочила към тази специалност и след доста питане и любопитстване във форума на база получени отговори мога да ти дам следната концепция:

DevOps е върхът на сладоледа, така да се каже, защото определено са ти нужни познания от света на програмирането, за да работиш в тази сфера. То е по средата между системната администрация и програмирането, съчетавайки ги  много успешно.

Какви познания трябва да имаш?

1. Хардуерен курс

2. Компютърни мрежи

3. Операционни системи

4. Windows системна администрация

5. Линукс системна администрация

6. Основи на програмирането - Java, C#, Python или някакъв друг език. /Ако искаш да наблегнеш на линукс системната администрация - Python/

7. Programing Fundamentals 

8. База данни - 1 релационна като Sql, MySql + 1 екзотична /Mongo db/ - това са само примери може и други, а може и само релационна база данни да знаеш.

9. Курс за DevOps

Тези са задължителните курсове и познания, които трябва да имаш.

Допълнителни, които биха могли да са някакъв плюс:

1. Клауд

2. Кибер сигурнист

3. Мрежова сигурност

4. Eзик за програмиране Go и др. 

В общи линии така изглежда. :)

 

0
22/06/2017 18:31:08
poredniquser avatar poredniquser 0 Точки

Полезен отговор.

Успех!

0
Pand0ra avatar Pand0ra 42 Точки

Успех и на теб! :)

0