Професионална програма
Loading...
Genchev avatar Genchev 23 Точки

Към всички живеещи ИЗВЪН България, записани в Софтуни!!!

Здравейте,

имам идея за обособяване на група от записани в Софтуни, които живеем и работим в чужбина. Веднъж сформирана такава група с достатъчно на брой участници би била полезна за всички. От една страна ще е оправдано няколко преподавателя да отделят време за изготвяне на изпитни задачи. От друга ще имаме възможност да присъстваме в удобно за нас време например няколко последователни дни, вместо веднъж месечно. Така вместо харчове по няколко посещения ще го направим в едно идване. 

Ако някой има и други добри идеи в тази връзка, нека сподели. 

 

LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

Здравей,

+1 за темата

Имах и аз подобни питания към СофтУни, но останаха на пауза, защото имайки предвид, че имат достатъчно наплив от кандидати от Бг и т.н. не ми се искаше да ги товаря с повече нерипоритетни към момента теми.

 

Браво, че отвори темата!

 

Попитах Университета преди време дали биха обособили секция във форума за хоата, които не могат да се явят на сегашните изпити и ше отложат явяването си поради различни причини (една от които разстояние) и казаха, че ще решат дали да го направят или да не го направят. Това с изпитните сесии за чужденци звучи като изпитни сеси за задочници. Цял семестър ходят на лекции и за седмица-две и няколко дена последователно взимат изпити и цял семестър. Идеята е добра.

 

Като добавка, мога да кажа, че като се съберем повече чуждоземци, можем да организираме една масивна покупка на учебници и изпращане по държави. Ако сме повече хора от една държава да поделим пощенски разходи. В България ми казаха, че изпращали със Speedy, но за чужбина има смисъл само с Български Пощи или с разни пътуващи дето карат багаж с разни микробуси. Иначе ако искаш да си поръчаш книгата с куриер, ти излиза по-евтино да си ходиш до България да си я вземеш сам.

1