Професионална програма
Loading...
h1k01 avatar h1k01 3 Точки

Онлайн обучение в СофтУни

Здравейте, всички!

Първо искам да се извиня ако нарушавам някое от правилата на форума, и най-вече за повтаряне на тема. Не съм опитен форумец и моля да ме извините, за което.

Така, на въпроса.

Имам малко познания в програмирането на HTML, CSS, JavaScript, PHP и MySQL. Винаги съм си мечтал да си създам собствен сайт, абсолютно от нулата и да го надграждам с времето, един вид това ми е или ще стане хоби. За съжаление обаче знанията ми не са достатъчни да се справя. мога да създам някакъв сайт, но той ще е супер нефункционален, зле уформен, зле и откъм стандарти и качество, т.е. отдавна не съм в час със съвременните изисквания за уеб програмиране. 

И тук ми хрумна идеята да се запиша в СофтУни, задочно или дистанционно. Да, знам че не е толкова ефикасно колкото присъствената форма, но трябва да работя и нямам много свободно време, което ако не спечеля някоя солидна сума от лотарията си е единствения избор който имам.

Конкретният въпрос, който имам е:

Мога ли да разполагам с време ако се запиша за дистанционно обучение. Т.е. имам предвид, след като се запиша и имам достъп да се обучавам, следва изпит, така. Ако не се явя на този изпит, мога ли да се явя на следващ такъв или трябва да се записвам за курса/модула наново? Ще ви кажа каква ми е целта за да ме разберете. Целта ми е да имам достъп до качествено образование по уеб програмиране, за което съм сигурен в СофтУни, но придобиването на сертификати и т.н. не е приоритет за мен, а само допълнение, тъй като не мисля да работя за някоя компания в тази сфера, не защото не ми се иска, а защото съм изгубил твърде много време, а както знаете ИТ технологиите се развиват с всеки миг. Обучението ми е нужно, както споменах да имам МОДЕРНИ познания по уеб програмиране за да създам собствен сайт, като почна от АБВ в уеб програмирането, а другаде освен СОФТУНИ не съм срещал подробни и уникално полезни лекции. А бе, с две думи фен съм на Светльо и на програмирането от 10-годишен като цяло но за сега ме интересува по-конкретно уеб такова.
Ако има още нещо, което съм пропуснал да спомена, а то сигурно има, питайте.

1
Въпроси за SoftUni
desislava777 avatar desislava777 165 Точки

Аз също споделям мненията на колегите. Много е полезно обучението online. Има чудесни видеонатериали, презентации,обяснения, примери. Винаги можеш да гледаш лекциите и упражненията от YouTube безплатно. Също така в сайтовете http://www.introprogramming.info, http://academy.telerik.com има безплатни видеоматериали. Може би има и други такива сайтове. Освен това има и много книги по програмиране. Така, че изобщо няма от какво да се притесняваш. Има всякакви начини да се обучаваш. Успех!

0