Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
h1k01 avatar h1k01 3 Точки

Онлайн обучение в СофтУни

Здравейте, всички!

Първо искам да се извиня ако нарушавам някое от правилата на форума, и най-вече за повтаряне на тема. Не съм опитен форумец и моля да ме извините, за което.

Така, на въпроса.

Имам малко познания в програмирането на HTML, CSS, JavaScript, PHP и MySQL. Винаги съм си мечтал да си създам собствен сайт, абсолютно от нулата и да го надграждам с времето, един вид това ми е или ще стане хоби. За съжаление обаче знанията ми не са достатъчни да се справя. мога да създам някакъв сайт, но той ще е супер нефункционален, зле уформен, зле и откъм стандарти и качество, т.е. отдавна не съм в час със съвременните изисквания за уеб програмиране. 

И тук ми хрумна идеята да се запиша в СофтУни, задочно или дистанционно. Да, знам че не е толкова ефикасно колкото присъствената форма, но трябва да работя и нямам много свободно време, което ако не спечеля някоя солидна сума от лотарията си е единствения избор който имам.

Конкретният въпрос, който имам е:

Мога ли да разполагам с време ако се запиша за дистанционно обучение. Т.е. имам предвид, след като се запиша и имам достъп да се обучавам, следва изпит, така. Ако не се явя на този изпит, мога ли да се явя на следващ такъв или трябва да се записвам за курса/модула наново? Ще ви кажа каква ми е целта за да ме разберете. Целта ми е да имам достъп до качествено образование по уеб програмиране, за което съм сигурен в СофтУни, но придобиването на сертификати и т.н. не е приоритет за мен, а само допълнение, тъй като не мисля да работя за някоя компания в тази сфера, не защото не ми се иска, а защото съм изгубил твърде много време, а както знаете ИТ технологиите се развиват с всеки миг. Обучението ми е нужно, както споменах да имам МОДЕРНИ познания по уеб програмиране за да създам собствен сайт, като почна от АБВ в уеб програмирането, а другаде освен СОФТУНИ не съм срещал подробни и уникално полезни лекции. А бе, с две думи фен съм на Светльо и на програмирането от 10-годишен като цяло но за сега ме интересува по-конкретно уеб такова.
Ако има още нещо, което съм пропуснал да спомена, а то сигурно има, питайте.

1
Въпроси за SoftUni
dimitartachev avatar dimitartachev 3 Точки

Аз лично съм записан онлайн и мога да те уверя, че е доста полезно и няма да се чувстваш ощетен по никакъв начин. Към всеки изпит си има поправка, тоест ако пропуснеш редовния, ще можеш да се явиш на поправката, но пропуснеш ли и нея, ще се наложи да презапишеш курса. Тъй като спомена, че не гониш сертификати, а само знания, нищо не ти пречи и просто да гледаш лекциите от старите инстанции на курсовете, които те интересуват напълно безплатно и без да бъдеш притиснат от някакви срокове. Ако има още нещо неясно, питай.

2
27/07/2017 12:54:07
h1k01 avatar h1k01 3 Точки

До колкото знам, вече са заключени видеата само за записани. Като цъкна на дадена видео лекция и ми изписва, че срокът за записване е изтекъл. 

0
Pilgrimage avatar Pilgrimage 515 Точки

Все още се намират видео-лекции в YouTube, а и тези от Телерик никак, ама никак не са за пренебрегване. :-)

1
Pilgrimage avatar Pilgrimage 515 Точки

Можеш да гледаш видео от предишни инстанции, ако наистина информацията е всичко, което те интересува. В последователността - добре е да се придържаш към заложената последователност на курсовете, по обясними причини.

Решението да продължиш да учиш е най-ценното нещо, с което разполагаш. За това никога не е късно и е въпрос само на вътрешно светоусещане. И това е извън контекста на това, по какъв начин ще го направиш.

Аз самият съм онлайн обучение. Не е лесно. Ако имаш ангажираща работа, времето никога не стига - лекции, упражнения, домашни, лабове, проекти - индивидуални и отборни (не всичкото накуп от самото начало, де :-) ). Но целият този натиск върху черепната кутия има за цел да вкара вътре колкото е възможно повече. При малко хора се получава да влезе всичко, но така или иначе натоварването е първа дружка на студента... освен ако не се пречупи... Освен това идеята е да се даде завършено образование в рамките на 30 месеца - преди изучаваните технологии да са се променили твърде много.

Към момента най-голямото предимство на присъственото обучение е личният контакт с хора - студенти и обучаващи.

Ако решиш да се запишеш - заплащането става на модули, всеки от който се състои от 2 или 3 курса. Можеш да ги видиш на сайта. Ако си взел поне един от изпитите, които следват всеки курс, можеш да продължиш напред (към друг модул). Всяко следващо явяване на изпит се заплаща с 20 лева. Но като се има предвид, че натоварването нараства с напредването, е добре да се върви в крачка. 

Качественото образование е двустранен процес. Като телевизията :-) .
Общото качество е на нивото на най-слабата брънка - предавател или приемник. 
Тук на приемника са осигурени и други канали - книги, видео, интернет - за да не скучае, ако му идва бавно темпото или ако не разбира нещо, обяснено по някакъв начин - да потърси друг... :-)

А всъщност исках да кажа - Успех! :-) 

0
27/07/2017 13:58:02
desislava777 avatar desislava777 165 Точки

Аз също споделям мненията на колегите. Много е полезно обучението online. Има чудесни видеонатериали, презентации,обяснения, примери. Винаги можеш да гледаш лекциите и упражненията от YouTube безплатно. Също така в сайтовете http://www.introprogramming.info, http://academy.telerik.com има безплатни видеоматериали. Може би има и други такива сайтове. Освен това има и много книги по програмиране. Така, че изобщо няма от какво да се притесняваш. Има всякакви начини да се обучаваш. Успех!

0