Професионална програма
Loading...
ambiorix avatar ambiorix 642 Точки

Липса на нулеви тестове в Judge C# OOP Advanced

Здравейте.

Забелязвам, че вече няма нулеви тестове на някои от задачите от упражненията на OOP Advanced. Например в Iterators and Comparators няма нулеви тестове на нито една задача. В Enumerations and Attributes няма нулеви тестове на някои задачи също. На по-сложните задачи с по няколко класа това може да доведе до сериозна загуба на време поради правописна грешка/грешно копиране. Идеята на нулевите тестове беше точно такава, защото и без това не покриват гранични случаи.

Още по-проблематично става когато в документа с домашните на очакван изход пише "true", а judge го чака "True". Хем условието е грешно, хем не може да го разбере това човек от нулевите тестове.

Нарочно ли се прави това или е пропуск?

vdim15 avatar vdim15 Trainer 43 Точки

Тестовете вече са коригирани, разполагате с нулеви тестове на всяка задача от Iterators and Comparators. Отновно Pet Clinics е видян репорта и нещата са поправени още на момента в документа с условията. Реално грешката беше само там, защото се очаква да принтирате директно булева променлива, която на конзолата излиза с главна буква, както и в тестовете в Judge.

Както е обещал Венци, срокът е удължен с 1 ден :)

0
Maria_ls avatar Maria_ls 383 Точки

Ако правилно съм запомнила бяхте споменали в някоя от лекциите, че работите върху възможност да можем да видим грешните си тестове от изпита по OOP - Basic от този месец. Има ли някакво развитие по въпроса? Или е било просто възможна идея smiley

0