Enumerations and Attributes - Exercise - задача 8, 60/100
Здравейте колеги,
Бих искал да попитам дали някои да е срещнал с тоя проблем и да си намерил грешката при тест 1 и 4 ?
Ето линк към кода ми.
Здравейте колеги,
Бих искал да попитам дали някои да е срещнал с тоя проблем и да си намерил грешката при тест 1 и 4 ?
Ето линк към кода ми.
Колега прегледай си кода, в часта в която една карта вече не е в тестето. Трябва да принтираш "Card is not in the deck."
П.П. ти всъщност проверяваш дали дадена карта е в тестето на играч, а целта е да имаш тесте от 52 карти. Когато раздадеш една карта на играч, трябва да проверяваш дали съществува в главното тесте с карти.
при примерния инпут имах точно тоя проблем, но го оправих при try catch-а. Като гледам логиката си май само при еквивалентни карти може да имам проблеми, може би аз греша, тъй като в условието нищо не пише относно това.
За да избегнеш объркване, направи едно тесте (dict) с всички карти и като раздаваш карта я вади от него, съответно, ако такава карта не съществува, гърмиш преди да бръкнеш в тестето и ако вече е раздадена гърмиш с exception. С този подход реших задачата от първия път.
Виж подхода тук(ще трябва да се ориентираш малко): https://github.com/tmollov/myCodes-SoftUni/blob/master/CS%20OOP%20Advanced/Enumerations%20and%20Attributes/8.%20CardGame/MainClass.cs
прав си колега, ето update-нах на MainClass-а ми
Все още ми е интересно защо когато имах 2 отделни метода за играчите ми даваше 60/100, а пък след като направи едно общо тесто, 100/100, тъй като използвам същата логика за да запаметя всички карти.