Професионална програма
Loading...
Kriss22Ivanoff avatar Kriss22Ivanoff 15 Точки

Университети партньори

Здравейте, тази година завърших 12 клас и още май месец започнах със СофтУни, но имам няколко въпроса относно Университетите парньори и до колкото разбирам вкички изпити и всичко изучавано тук се зачита от тях(един вид- Учим тук примерно 2години и тези 2години се приемат и в другия Университет до колкото разбирам?).

Стигнах да заключението, че искам държавна диплома дори тя да не ми трябва, но след като прегледах партьорите не знам към кой да се ориентирам(също така смятам че информацията не е обновена, защото срока за кандидатстване е с миналогодишна дата). Затова бих се радвал да чуя съвет или мнение от някого на когото му предстои/ смята да учи или дори вече е завършил някой от тези университети.Също така видях, че само един от тях пише специалност Софтуерно инженерство, а именно Бургаски Свободен Университет. Въпреки това на една от лекциите Наков спомена няколко неща за МТМ Колежа и дори го предложи като добър вариант. Но аз все още не мога да се ориентирам и бих се радвал да чуя плюсовете и минусите на тези университети, а и съм сигурен че не съм единствен в тази ситуация!

1
Общи приказки
CvetanPetkov avatar CvetanPetkov 47 Точки

Днес бях в БСУ и ми обясниха разни неща, ако някой иска мога да ги споделя!

0
sevgin0954 avatar sevgin0954 556 Точки

Споделяй laugh ако е нещо секретно го сподели във феисбук

0
CvetanPetkov avatar CvetanPetkov 47 Точки

- След като вече сме записани, трябва да се свържем с проф. Орозова, за да прецени тя кои изпити ще ни бъдат признати (трябва да си носим списък с взетите изпити от СофтУни). Всеки признат изпит = 25лв.

- В сайта на БСУ има система за подготовка и обучение подобна на нашата тук, с която ще ни запознае доц.Сейменлийски

- Избираме си някоя дата за изпит, свързваме се с преподавателя, той ни изпраща ключ(код), с който да имаме достъп до материалите за подготовка, по желание отиваме за два дни в университета да гледаме лекции (Събота и Неделя) и накрая се явяваме на изпита.

- Всеки изпит дава някакви кредити, като всеки кредит се заплаща по 40лв. (беше ми даден пример за някакъв изпит - 4кр. = 160лв.). Отделно си плащаме пак семестриалната такса (5-6 стотин на семестър, но след 2-рата година де)

Всичко това беше много подробно обяснено от доц. Сейменлийски, който отговаря за студентите от СофтУни. При нужда се свържете с него по e-mail (много е любезен и отзивчив).

Това го предавам в най- общи линии, не успях да запомня и разбера всичко понеже не смятам още от сега да започвам с ученето. Ако има записани от СофтУни в БСУ, които четат - добре е да се сформира някаква група.

2
11/08/2017 21:50:22
Kriss22Ivanoff avatar Kriss22Ivanoff 15 Точки

Супер, благодаря за информацията!!! Лично аз още не съм избрал в кой университет да запиша, но знаеш ли някакъв срок за записване? Писах мейл на софтуни и ми каза че ще ми изпратят информация, но не мисля че имам много време.

0
CvetanPetkov avatar CvetanPetkov 47 Точки

До края на Август май беше, но не съм сигурен дали не беше и по- дълъг срока. Няма да го изпуснеш!

0