Софтуерно Инженерство
Loading...
stamen4o avatar stamen4o 44 Точки

Предложение за чат.

Предложението ми е да се рализира чат сървър за студентите от SoftUni съответно с чат стаи за различните езици и нива. Според мен по този начин ще се стимулира комуникацията между студентите  и информираността между нас. При появил се някакъв проблем може лесно и бързо да се консултираме с колеги, както и да споделим нов проект. По този начин ще се упражняваме и на Team Work /където аз лично имам пропуски/, и ако сме на едно средно ниво дисциплинирани в чата, бихме имали повече успехи. Чата може да се интегрира в страницата на SoftUni, или да е външен проект.

Съвсем като за пример, съм качил един скромен пример за чат на едно Raspberry Pi, и след лека редакция по кода /оригиналния код не е мой - засега само редактираме :) / изглежда горе долу добре, но има много работа и функции които трябва да се добавят. Можете да цъкате спокойно, ще го държа един два дни да видя как се държи. 

PS: не съм напреднал developer, затова моля критиките да са повече, за да има прогрес, ще се радвам да споделите мнение относно нов чат :)

Raspberry Pi model B, Arch Arm Linux, MySQL, PHP, AJAX.

Ето и линк към чата :  N/A 

 

Тагове:
aslv1 avatar aslv1 304 Точки

Аз съм твърдо „ЗА“ идеята. Според мен даже не е нужно да се пази някаква история, защото чатът е да питаш нещо, което те интересува на момента, и като си готов - край! laughing

1
iliev72 avatar iliev72 145 Точки

Питаш и като няма кой да ти отговори какво става ?!

Чата си продължава и твоя въпрос заминава без отговор !

Точно затова е форума и тук питаш и когато някой знае отговора ти отговаря на въпроса , а не заминава в битието.

Като толкова искате чат - направете си канал в скайп и оставете в форума линк който иска да се включи и готово.

0