Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
stamen4o avatar stamen4o 44 Точки

Предложение за чат.

Предложението ми е да се рализира чат сървър за студентите от SoftUni съответно с чат стаи за различните езици и нива. Според мен по този начин ще се стимулира комуникацията между студентите  и информираността между нас. При появил се някакъв проблем може лесно и бързо да се консултираме с колеги, както и да споделим нов проект. По този начин ще се упражняваме и на Team Work /където аз лично имам пропуски/, и ако сме на едно средно ниво дисциплинирани в чата, бихме имали повече успехи. Чата може да се интегрира в страницата на SoftUni, или да е външен проект.

Съвсем като за пример, съм качил един скромен пример за чат на едно Raspberry Pi, и след лека редакция по кода /оригиналния код не е мой - засега само редактираме :) / изглежда горе долу добре, но има много работа и функции които трябва да се добавят. Можете да цъкате спокойно, ще го държа един два дни да видя как се държи. 

PS: не съм напреднал developer, затова моля критиките да са повече, за да има прогрес, ще се радвам да споделите мнение относно нов чат :)

Raspberry Pi model B, Arch Arm Linux, MySQL, PHP, AJAX.

Ето и линк към чата :  N/A 

 

Тагове:
kiko144 avatar kiko144 SoftUni Team 795 Точки

Съгласен съм че трябва да има някакъв алтернативен начин за комуникация в сайта, защото има теми които си се обръщат на чат, но от друга страна не мисля че има чат, защото целта на СофтУни е да направиш тема, да зададеш въпрос и това да могат да го гледат всички и след години даже... Сигурен съм, че ще се направят някъкви лични съобщения, но просто трябва да се изчака.. все пак сме още на бета версия :) 

0
Yulia avatar Yulia 1343 Точки

Да, kiko144. Друг е въпроса дали хората гледат темите, в които вече са зададени същите въпроси... Но наистина вече се усеща липсата и нуждата от възможност за пращане на лични съобщения. Особено ако човек не е посочил скайп/фейсбук име в профила си.

Та за чат - по-добре да не натоварваме дивелопърите на сайта с такива идеи : D Но би било готино да има такъв-неформален, създаден от самите студенти, защо не : )

0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Предлагам да се върнeм към mIRC-ата :D Вярвам, че все още има някакъв остатъчен чар в нея.

6
dentia avatar dentia 362 Точки

О, да, все още има хора и там, но на мен по-належащо ми изглежда да се вкарат някакъв вид лични съобщения тук, първо защото е удобно и би било ползвано, а и за да намали спама под форма на 48 коментара на 1 пост.

0
gudov avatar gudov 274 Точки
Твърдо съм за! Един чат би помогнал доста, не само за ученето, ами и за размяна на идеи. Дано го реализират от СофтУни.
0
GeorgievOginian avatar GeorgievOginian 2 Точки

Здравеите колеги/ stamen4o

Ето и възможна алтернатива, на чат и воис програма "Опен сорсе". Работил съм с прогтамата има и може да се направят "Н" на брои стай  и всяка да е с по 200 човека в нея без да "Гърми". Безплатна е и всеки може  да направи настройките и да я базбере при желание и 1,2ве  видеа по 15 минутки.

Ето  е описание на програмата в детайли. http://www.youtube.com/watch?v=KPT5wMQ-KKA

Ако идеята ви се стува ок ето и група влизаите тук =>  Algorithms/ Programming==SoftUniSofia>>https://www.facebook.com/groups/674272699301703/<<

Пишете съобщение и ще ви добавят, зглобяването на един канал на ТС3 сървър/канал е лесна работа

 

До скоро 

2
aslv1 avatar aslv1 304 Точки

Аз съм твърдо „ЗА“ идеята. Според мен даже не е нужно да се пази някаква история, защото чатът е да питаш нещо, което те интересува на момента, и като си готов - край! laughing

1
iliev72 avatar iliev72 145 Точки

Питаш и като няма кой да ти отговори какво става ?!

Чата си продължава и твоя въпрос заминава без отговор !

Точно затова е форума и тук питаш и когато някой знае отговора ти отговаря на въпроса , а не заминава в битието.

Като толкова искате чат - направете си канал в скайп и оставете в форума линк който иска да се включи и готово.

0