Избор на следващ модул
Здравейте,
Днес бях на изпит - Programming Fundamentals и бих искал да се ориентирам в последващите модули,които трябва да запиша.
Разглеждам програмата https://softuni.bg/curriculum и доколкото разбирам имам две опции:
- Следващо обучение да е "Software Technologies" старторащо на 30ти Окт 2017 и завършващо на 03ти Януари 2018
- Опция две - Database Basics MS SQL Server започващ на 18ти Септ и завършващ на 22ри Окт 2017
В тази връзка - възможно ли е да запиша само Database Basics ,a Database Advanced - entity framework да запиша през Май 2017 , когато вече ще съм минал C# Fundamentials,който по програма започва Януари 2018
И programming basics i fundamentals карах на C# и бих искал да продължа със C#. Така като гледам оптимален варант е да изкарам DB basic, после Software Technologies и в началото на 2018 да се запиша в новостартиращия професионалeн C# модул.
Бихте ли ми казали дали правилно съм се ориентирал в учебната програма или пропускам нещо - ако някой е на подобна фаза :).
Благодаря,
Станислав
Благодаря за отговора.
Аз ползвам порсти SQL заявки да "точа" данни на работа и всъщност това провокира интереса ми към СофтУни - преди време записах DB Fundamentials ,но не можах да го изкарам по разни причини - но ми хареса СофтУни и се записах впоследствие.
Та курсът става даже и без да си изкарал програминг бейсикс - по мое мнение без порблем може да се изкара и после само да си припомниш това онова след 6 месеца - не е "разшокъсване" в смисъла ,който ти вложи и с което и аз съм сългасен.
Просто не искам да губя "ритъм" така да се каже :)
Аз съм със същите дилеми, даже може да се каже и четирилеми. И също губя на работа 10 активни часа на ден, а после вечер на преуморена глава и през почивните дни "блъскам", така че знам за какво ми говориш. И така, докато вчера, след изпита, бях твърдо убеден да записвам DB's, днес като се поразмислих по-подробно и прецених нещата в по-спокойна обстановка, вече съм на ма-а-алко по-различно мнение. И гледай сега, какво ако е PHP Web? Първо - продължаваш да работиш в същата или почти същата посока, само че с друг език и синтаксис, иначе принципите са почти същите. Т.е. продължаваш си развитието в програмирането, това си е плюс! Второ - пак се изучават бази данни и всичко свързано с тях - приликите на MySQL и MSSQL Server са много, много повече отколкото раликите, принципите са почти същите - значи учиш и DB's - пак е плюс! Трето, в програмата на курса е застъпено изучаване (не само повърхностно) на ООП - какво по-добро от това?! Доста сериозен ПЛЮС!!!
И не на последно място, всичко това се изучава в светлината на уеб-програмирането, демек - нали в крайна сметка всички пътища водят натам :)
А най-накрая (ноември-декември) идва ред и на MVC Simfony. Ами в Software Technologies нали това се "цели" от посоката на четири различни езика - PHP, JavaScript, Java & C#. Само че тук се предполага, че ще се разгледа не само информативно, а далеч по-подробно и с практическа насоченост.
Какво печелиш и какво губиш?
Най-малкото, дори и човек да не приключи курса с блестящи резулатти, все пак е с няколко гърди напред - и за DB, и за ООП, и за MVC! В последствие когато се стигне до някои от тези модули, независимо със C# или с друго, то стъпваш вече в по-познати води, този път вече си го вървял, всичко ще бъде по-лесно и разбираемо. А и имаш зад гърба си някаква що годе професия и то с един от най-популярните езици за уеб и за гейм девелъпмент, какъвто е PHP! До тук, аз поне не виждам нещо да се загуби от това :), виждам само ползи!