Професионална програма
Loading...
Morod avatar Morod 31 Точки

Бъгове по системата и липса на обратна връзка

Напоследък наблюдвам как непрекъснато се пускат нови версии на SoftUni системата, които са пълни с бъгове. Може би най-болезнения пример е секцията сертификати, която не работи от вече две седмици! Даже няма да споменавам неконсистентното поведение в различните браузъри.

Абсурдно е организация, която има претенции да предлага висококачествено обучение за софтуерно инженерство, да не може да оправи собствения си сайт.

Допълнително - няма никаква обратна връзка с community-то:

  • няма къде да се report-ват бъгове освен в закачената тема в форума.
  • ако репортнеш бъг там, нямаш никаква идея дали ще разгледа, какво е състоянието му и т.н.
  • Нулева обратна връзка относно какви функционалности се пускат и кои бъгове са оправени(change logs)

Не знам, кои разработва системата в момента но определено има нужда от подобряване на release, testing и communication процеса.

 

SeyhanHalil avatar SeyhanHalil 3 Точки

Аз имам един по-различен въпрос относно обновяването на цялата система, а именно защо не пуснахте новата система/дизайн другаде, където да фиксвате бъговете, вместо сега да страдат студентите ви заради многото бъгове и липсващите страници? Някак странно ми е като се има впредвид, че вие ни учите как да кодим, а правите такава грешка (според мен е доста важна грешка, която не би трябвало да допуска организация като вашата). Не пиша това с цел да се заяждам или нещо подобно.. Просто питам. smiley

2
02/09/2017 03:13:32