Софтуерно Инженерство
Loading...
GoShow avatar GoShow 595 Точки

Проблем с видео формат и Mozilla SOLVED!!!

Здравейте, знам че не му е тук мястото, но имам проблем с видеото във www.y-angel.com

Сайтът е на един приятел и проблема му е, че още в индексната страница и не само, но понеже оправи ли се тя, ще се оправи и другото.Showreel е бутона, освен Мозила всички други браузъри отварят видеото, Опера, Сафари, Хром, дори и ИЕ, колкото и да ви е странно :) едва ли всички версии, но последната го прави. Обаче как да решим проблема с Мозила? До тук опитах 3 варианта с файлове .mp4, .webm, .ogg и никакъв ефект! Ако някой има идея да помага, пък и съм сигурен, че на много хора ще им е интересно.

 

p.s. знам,че видеото не е за категория C#, но все още няма HTML и подобни

Тагове:
0
Общи приказки
ttitto avatar ttitto 1155 Точки

WebDeveloper -> WebConsole дава следните грешки: HTTP "Content-Type" of "text/plain" is not supported. Load of media resource http://www.y-angel.com/templates/angelyanakiev/videos/showreel.webm failed. www.y-angel.com
All candidate resources failed to load. Media load paused.

Не съм много навътре, но си мисля, че ако зададеш правилния MIME type във video - тага (type="...") може и да тръгне.

Между другото настоящият формат .webm не иска да тръгне при мен и при IE10

Направи ми впечатление, че Хром във видео тага има линкове към два формата - mp4 и webm, като се изпълнява mp4.

Какъв е оригиналният html на страницата? (само на <video>....)

1
GoShow avatar GoShow 595 Точки
Какъв точно трябва да е правилния синтаксис, или по-точно какво да въведа за MIME type ? Иначе нарочно са сложени и двата формата за да е crossbrowser. Сафари не поддържа webm мисля, а за опера май беше mp4.Както и да е докарахме го до всички без Firefox и очевидно IE10.
0
ttitto avatar ttitto 1155 Точки

успях да го пусна в Mozilla. свалих си цялата страница офлайн и видях в html следното:

<div id="video_wrap">
        <p class="title">showreel</p>
        <video controls="controls" height="288px" width="512px">
        <source src="showreel_files/showreel_002.txt" type="video/mp4">
        <source src="showreel_files/showreel.txt" type="video/webm">
        </video>
    </div>

видео файловете в папката с ресурси също бяха с разширение .txt. Промених им разширенията съответно на mp4 и webm. Промених също и html файла така:

<div id="video_wrap">
        <p class="title">showreel</p>
        <video controls="controls" height="288px" width="512px">
        <source src="showreel_files/showreel_002.mp4" type="video/mp4">
        <source src="showreel_files/showreel.webm" type="video/webm">
        </video>
    </div>

и видеото тръгна.

1
GoShow avatar GoShow 595 Точки

Как си свалил сайта офлайн и защо файловете са били .txt. Всъщност ако е така не е логично да работи под другите браузъри, можеш ли да ми обясниш по-подробно.И най-важното - при мен също върви офлайн...Но все пак, ако можеш по-подробно да ми обясниш какво си направил, може и да помогне.И много благодаря!Днес писах в 3 форума и ти си единствения, който ми дава смислен отговор и наистина се опитва да помогне!Огромно-Благодаря!Ще чакам подробоности!

0
ttitto avatar ttitto 1155 Точки

Като дадеш десен бутон върху страницата във Firefox -> save page сваля сорса на странциата като html-файл и в папка с името на html файла напъхва всичките ресурси от страницата. Незнам каква е причината да са txt-файлове, но направи горното и сравни твоите файлове и html с тези които Firefox вижда.

1
GoShow avatar GoShow 595 Точки

Не е там проблема, май се оказа, че е в htaccess файла, трябва изрично да се разрешат типовете от файлове.Още не съм го оправил на 100%, но когато стане, защото съм на път, ако ти е интересно ще споделя решението.Още веднъж много благодаря!!!!!!Ако искаш драсни ми като го дооправя да ти кажа точно какво съм направил.Може би точно това е причината да ги вижда като .txt, не знам, но сега ще разбера!

0
GoShow avatar GoShow 595 Точки

Намерих го!!!!В .htaccess файла изрично добавих:

AddType video/mp4 .mp4 .m4v
AddType video/ogg .ogv
AddType video/webm .webm

В Joomla по default файлът е htaccess.txt, след rename го правя .htaccess, след което добавих и кода.Същото може да се добавя за аудио и други, но понеже съм много изморен(цял ден ме мъчи тая гадост) ще си почина.В google има много инфо по въпроса, важното е, че най-накрая му набарах болното място!Още един път ти благодаря, лека вечер и до скоро!

1