Професионална програма
Loading...
outlaw avatar outlaw 8 Точки

Предложение за обучението и специално обръщение към Венцислав Иванов

Здравейте всички! Имам намерение да ви споделя няколко неща във връзка с обучението тук. Искам да се обърна и към господин Венцислав Иванов, който направи въпроса ми от sli.do за смях. Драги състуденти... Венци... Явно в слайдо не се изразих достатъчно ясно! Сега ще обясня по -подробно за какво говорех там.

С какво да започна? Ами айде с предложението ми.. На мнение съм, че задачите които се решават по време на лекциите са недостатъчни. В много от лекциите можем да видим обясняване на хвърчащи примери и разяснения от всякакъв тип - 90% от които.. пълна простотия! Да гледаш как обясняват нова концепция в нулев контекст (нерешаване на даден проблем/задача) е равносилно на това, да пуснеш видеото и само да слушаш звука от записа. Поправете ме ако греша. ОТНОВО - за неразбралите дотук пояснявам: нещата които биват преподавани в много от случаите нямат определен контекст, не се влага логика за да се достигне до краен резултат, не се проследява условие и тн... Така преподаването се превръща в свободно съчинение на тема "Аз преподавам софтуерни технологии".

Все едно да ви пуснат в гора, в която няма пътечка или да ви пуснат в гора, в която има пътечка.

В първия случай какво правим? Лутаме се, докато не стигнем право при мечката..

В другия случай? Ами пътечките най-често се правят от хора - значи ще стигнем до населено място.

С други думи - какъв е шанса да научиш нещо, което гледаш слушаш какво се обяснява за него и проследяваш целия контекст (цялата логика)? А какъв е шанса да научиш нещо като ти се нахвърлят хвърчащи примери код? " toFixed прави товаа, ама не винаги го прави щото дъра дъра, ToList прави онва, ма тука нещо си друго....".

Кое е по-добре?

а) Хвърчащи примерчета код и обяснения по тях

б) Решаване на задачи, следване на логика на живо, приложение на примерен код и нови концепции в определен контекст

Предполагам, че вече ме разбрахте. :) Моля състудентите ми да си кажат мненията.

А колкото до Венци - бат Венци, няма нужда да навлизаш в подробности от типа "твоите истини, твоята аудитория"! Това пряко засяга всички учещи тук! В тази връзка - като не си разбрал или кажи, че не си разбрал или попитай пак! Изказа се публично крайно неподготвен! Решаването на задачи в лекциите не вълнува ли и останалите 750 човека както ти каза?!!! Освен тва за латиницата се ИЗВИНЯВАМ ПУБЛИЧНО, обаче да правиш такива фасони и коментари? Какъв си ти бе? Ела аз на теб да ти дам 10 часа да развърташ 40 килограмов къртач и накрая на деня да те попитам  - когато спиш пред лаптопа гледайки поредната лекция с надеждата да научиш нещо, да имаш по-добра работа в бъдеще, дали ще гледаш на какво си задаваш въпроса в слайдо??? Съмнявам се! Така че, много ти се моля, мери си приказките! Тва, че ти е кефнало да дрънкаш простотии за "Смях в залата" - айде няма нужда! Обяснявай си нещата, води си лекциите, отговаряй си КАКТО ТРЯБВА на въпросите и си гледай болното здраве! Никой няма излишък от време да слуша порнографии в малкото си свободно време, което е отделил да научи нещо!

 

0
Fundamentals Module
Dimitar_Petkov_Petkov avatar Dimitar_Petkov_Petkov 169 Точки

Здравей !

Беше ли на изпита? Как се представи ? 

Поздрави !

0