Моля за съвет относно бъдещето ми ?
Здравейте. От известно време имам идеи в главата и искам да ви попитам за мнение отностно някои неща. В момента уча в НБУ и съм 2ри курс. Записах бизнес специалност, но не съм особено доволен и реализацията, която виждам в тази сфера не ми харесва много много. Амбициите ми са по-големи. Съответно от скоро започнах да чета за програмирането и като цяло ИТ специалността. Говорих с приятели и започнах да се мотивирам все повече. В момента мисля да запиша курса Основи на програмирането, да придобия по-голяма и ясна представа за това, дали наистина ми харесва, дали ми се отдава. Мисля че ако се запаля и ми е интересно ще положа нужните усилия. Въпросът ми е какво решение да взема, ако се насоча и избера да уча това. Единият ми вариянт е да прекъсна НБУ и да започна в СофтУни. Другият е да мина задочно НБУ и да запиша пак там майнър програма, която е 2 години. Тази програма е 2ра специалност, която правя аз с програмен-консултант. От 4те години на бакалавърската програма избирам по 3 курса на семестър. Идеята ми е да избера най-приложимите курсове от годините и да направя една добра програма, като отделям и достатъчно време за учене вкъщи. Ето един примерен вариянт на майнър програма Информатика - http://ecatalog.nbu.bg/default.asp?V_Year=2015&PageShow=programpresent&P_Menu=courses&Fac_ID=12&M_PHD=0&P_ID=2133&TabIndex=1 .
Ще се радвам да чуя вашите мнения. Благодаря предварително.
Благодаря за вниманието и отговорите. Има време да реша. А какво ще кажете за It Talents ? Как ви се струва тази академия ?