Profile
Loading...
glntoshev avatar glntoshev 0 Точки

Обучение в онлайн форма

Здравейте! 

От скоро съм регистрирам тук, вече се записах за Basiс курса през януари и колкото повече чета, информирам се то въпросите ми набъбват. На много от тях успях да си отговоря докато разглеждах сайта и форума, и някои неща ми оставиха леко негативен привкус. Като това с вдигането на таксите и най-вече пропагандирането за присъствена форма на обучение. 

Ако оставим първото настрана, то второто ме притесни повече. Дори и да съм съгласен с него, то за много като мен е неприложимо. Да, сигурен съм, че така нещата ще се случат по-бързо, по-качествено може би, но е строго ограничено за всички пребиваващи извън пределите на София. Аз лично съм от Варна, но съм сигурен, че дори и в София има хора, които не биха имали възможността да се обучават присъствено. Идеалният вариант би бил да се посветиш само на това в рамките на 2г, но затова трябва да имаш капитал. 

Да оставим този "рев" настрана. Та въпроса ми е - хора, успявате ли? Да учите дистанцинарано и да се реализирате в тази сфера? Как? Ако някой реши да сподели собствената си история ще е радост за мен. Малко допълнителна мотивация няма да е излишна. Благодаря! 

За да се престращи някой ще бъда първи. Накратко с няколко думи - работя в сферата на здравеопазването като техническа поддръжка в болнично заведение. Няма да обяснявам какво е положението, много хора са наясно. Тавана е ударен отдавна, търсим развитие и ето ни тук. Имам прилично достатъчно свободно време. Спортувам. Евентуално по време на смяна мога да гледам видеа/лекции, но не и да пиша/програмирам. Та от тук следващата порция въпроси:

"10-12ч писане на код всеки ден", перефразирам, някъде съм го прочел. Сериозно ли? В рамките на 500-600 поредни дни? Грубо казано. Някъде прочетох около 30ч на седмица, което вече ми се струва съвсем друго и доста по-лесно постижимо. Колко интензивно е всъщност?

Колко пъти плащаме даден модул? Да речем, не успея да се подготвя, не се чувствам готов и не желая да отида на изпит. Аз лично ако не съм готов предпочитам да пропусна. След това какво правим? Материалите си остават, мога да уча допълнително. Само на изпит мога ли да се явя? 

Колко всъщност е необходимо да започнеш работа? Прочетох, че някъде наполовина от този път ако си добър можеш да започнеш. Напълно наясно съм, че в този бранш учиш постоянно, което мен ме устройва, защото не обичам да тъпча на едно място. Но все пак би трябвало да има някакъв минимум от знания, който ти е необходим да започнеш. 

Мога да се похваля, че вече изгледах няколко лекции и написах някой друг ред. Подготовям се леко. Някакви стратегии за учени? Попаднах само на това да гледаме видеата на 2х, което си спестява доволно много време.

 

пп Малко дълго се получи, но все пак поздравления към всеки, който е успял да ме изтърпи. Още повече и ако ми отговори.

0
Въпроси за SoftUni
SvilenYanovski avatar SvilenYanovski 80 Точки

Просто започни да се занимаваш през свободното време и то ще си покаже колко часа на ден ще са ти необходими. Няма такова нещо като Х часа и си готов. Няма и такова нещо "кога мога да започна работа". Работа започваш когато някой те наеме, пък ако ще да си в бейсик курса. В момента в София завършването на пълен трак и максимум кредити не покрива необходимите знания за започване като джуниър на повечето места, така че учи и допълнително. Имай предвид и факта, че от 10-20 души 1 стига до финалните модули - другите окапват, затова не стартирай с идеята кога ще започнеш работа в тази сфера и колко ще получаваш.

1
glntoshev avatar glntoshev 0 Точки

Благодаря ви и на двамата!
Не тръгвам с никакви очаквания, питам чисто информативно.  Дори имам едно на ум, че тех модула мога и да го проточа по-дълго време ако не успявам навреме  и докато навляза в материята. На първо време искам да разбера дали програмирането е за мен или не. От там нататък ще правя планове как да се случват нещата. 

Да разбирам ли, че тех модула е с най-голяма тежест? Фундаментален за програмирането и последващото развитие. Успееш ли да го минеш с добър успех то шансовете ти се увеличават да постигнеш нещо? С информацията, която имам до момента стигам до този извод.

0
SvilenYanovski avatar SvilenYanovski 80 Точки

Да, тех модула е изключително важен - забави го докато не останат неясни неща от него и чак тогава продължавай напред. Ако продължиш с обектноориентиран език (джава, си шарп) то фундаментълс модула за съответния език също ти е много важен, защото полага основите на ООП. Няма лошо да отделиш 1г само за това, но да ги научиш тия неща много добре.

3
PepiBobanov avatar PepiBobanov 16 Точки

JavaScript и PHP също са обектно ориентирани езици. Обаче зависи как искаш да ти работи кода (колко бързо) дали ще искаш да върви като Formula 1 или ще гледаш съобщението на браузъра че скрипта отнема много време и дали искаш да продължиш да го чакаш :)

0