Висше в Game Development?
Здравейте,
Преди седмица получих потвърждение че съм приет в 2 университета в Холандия със следните специалности:
NHTV Breda - International Game Developement and Architecture, Програмиране
Stenden - IT
Знам че е малко детинска тази мечта да ставам професионален гейм девелопър, може да се каже и че кандидатствах на шега, и бях адски изненадан че съм приет. Въпроса ми е дали има смисъл да се насочвам в тази посока или да предприема някой по-сигурен вариант, било то СофтУни или Щенден.
Ако на някой му е интересно, с това портфолио ме приеха http://cppanddirectx.blogspot.com/
Благодаря за вниманието.
Приятелю, от всяко образование има смисъл. Ти като изкараш това за Game Design, ще си способен да правиш и още много, много други неща. След това даже ако не те кефи точно това, ще можеш да специализираш и нещо друго, че и в друг университет, в друга държава! Не се притеснявай.
Сега, аз не мога да ти кажа дали Game Design-a е добър за теб. Това ти си го преценяваш. Ти избираш какво и дали да учиш. Но от ученето ВИНАГИ има смисъл.
Когато човек иска да се развива в някаква област, ученето на неща извън тази сфера може и да не му помага директно да се развива в съответната област, това обаче не прави тези знания безсмислени.