Професионална програма
Loading...
did0sh avatar did0sh 4 Точки

Професионални модули 2018 година

Здравейте колеги!

 

Наближава моментът за записване на професионалните модули и първо се чудя между Java и C#, защото изкарах Basics на Java, а Programming Fundamentals на C#.

 

И второ: Получих мейла за записване за модулите, но забелязвам, че няма Java Fundamentals - има Java Web и Java DB Fundamentals.

 

1. Въпросът ми е ако реша Java, с кой от двата е по-добре да започна?

2. Другият въпрос ми е защо повечето предпочитат C#?

 

Очаквам Вашите мнения

Поздрави

Тагове:
0
Общи приказки 24/12/2017 14:41:18
Ivelin_Dimitrov avatar Ivelin_Dimitrov 148 Точки

Здравей колега бих ти препоръчал да продължиш със модула Java DB. Препоръчвам този модул за стартов в професията, тъй като за Java Web се изискват знания от Java Fundamentals и съответно Java DB. През май 2018 г. ще може да продължиш в модул Java Fundamentals, както и колегата ти е препоръчал. Аз лично не се колебая и записвам Java DB. MySQL ще ти е лесно, Hibernate има малко ООП, но ако отделяш достатъчно време няма от какво да се притесняваш.

Относно C# или Java - това е въпрос на личен избор, аз лично много се кефя на Java защото е open sorce, също така Spring - уникален е.. Java има аналог на LINQ и това е stream(). И двата езика си имат плюсове и минуси, който и да избереш няма да сбъркаш! 

Желая ви успехи през новата 2018г.  

0
03/01/2018 22:15:00
did0sh avatar did0sh 4 Точки

И мен май Java ме кефи повече.

Благодаря за мнението!

0
daniel.a.mihaylov avatar daniel.a.mihaylov 6 Точки

Колега, ако продължи с JavaDB , какво ще прави като дойде Hibernate i Spring,там без ООП няма никакъв шанс,за първата част (MYSQL) може, ама за 2рата ,никакъв шанс ;)

0
Ivelin_Dimitrov avatar Ivelin_Dimitrov 148 Точки

Не бих казал, че няма шанс. Не казвам и че ще е лесно. Но ако отделяш достатъчно време нещата се получават. Ако започнеш със JS Core след това са Java Fund -> Java Web, малко ми е странно JW без Java Db (може да се бъркам).Когато разглеждах програмата, някъде пишеше че курсът е подходящ за хора изкарали Programing Fund, това ме навежда на мисълта, че програмата е съобразена със знанията ни, а и не сме нито първите, нито ще бъдем последните които следват тази програма. Наков каза, че няма да имаме проблем във Java Db, колегата отгоре dkunev е от softuni team и препоръчва същото. 

Със каквото и да се захванете, трябва да се полагат големи усилия.

Желая Ви успех! 

0
04/01/2018 14:22:08
daniel.a.mihaylov avatar daniel.a.mihaylov 6 Точки

ами съм минал и почти през всички курсвое за java i javascript и честно казано не виждам как може да вземе hibernate i spring без ООП, но може да пробва, ако не друго,май месец ще разберем кой от нас е бил прав ;)

0
daniel.a.mihaylov avatar daniel.a.mihaylov 6 Точки

сега записва jscore, май месец java fundamentals и от септември javaDB ....... по лесно нема как да му се наредят, при мене беше доста по разбъркано и в крайна смета ми се наложи да карам 2 модула иначе щеше да се проточи цялото обучение още половин година :)

0