[Homework] Programming basics with C# - Предаване на домашно
Здравейте,
моля за информация как става предаването на домашните от курса. В условията на задачите за упражнение в клас и за домашо има линкове към Judge системата за тестване, но, доколкото разбрах от прочетеното във форума, това не е равносилно на предаване на домашно. Проверените там задачи са със статус "Practice". На страницата на курса, за съответната тема, под "Качи домашно" пише "Няма домашно".
Благодаря предварително. :)
Здравей.Правих програмата за конвертиране,тази от първата лекция.При изпълнение с Ctrl+F5 не ми дава резултата.Какъв може да е проблема.
Дай ми малко повече информация за проблема, например стартира ли се изобщо конзолата?
Да.Изписвам си нещата и като искам да проверя какво е станало конзолата се стартира но в нея нищо не пише
Дай да погледна сорс кода
просто стартирай в дебъг мод само с ф5 и сложи един break point на cw реда... нормално е конзолата прави каквото си и казала и се затваря.
Разбрах какъв е проблема.Оправих се.Благодаря.
Здравейте,някой може ли да ми каже да преша 5та задача от домашното,за намирането на лице на правоъгалник?Благодаря предварително!
Най-добре пусни нова тема във форума, като те съветвам първо да се опиташ самостоятелно да я решиш, да стигнеш до някъде и тогава вече да зададеш конкретен въпрос. Ако ти дадем задачата, най-вероятно няма да я разбереш така както ако самостоятелно стигнеш поне до някъде. Успех :)
Работата е там,че се опитах да го направя като стриктно следвах инструкциите за изпълняване на задачата.Даже има и снимка на това как трябва да бъде написан кода ,направих абсолютно същото,погледах обстойно за грешки ,да не би да изпускам нещо и тн.Но нещо не правя както трябва в самия код или в самата програма като се стартира.Мога да ви пратя линк или screenshot и да видите задачата.
Добре, дай кода и ще го погледна :)
https://softuni.bg/trainings/resources/officedocument/18457 задачата е номер 5
Това, което ти си написал ми дай, дори да ти изглежда същото
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace ConsoleApp10
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
var a = double.Parse(Console.ReadLine());
var b = double.Parse(Console.ReadLine());
// TODO: calculate the area and print it
}
}
}
Мога да ти го дам и като файл
Няма нужда. Такаа.. този код прави следното: декларира две променливи и те кара да ги инициализираш (с други думи да им дадеш стойности), но нищо повече. С две наклонени надясно черти се означава коментар. Това се слага като помощно средство за този, който ще пише. Например ако пишеш някоя по-голяма програма, някъде из кода можеш да си сложиш някакъв коментар: //Да си довърша циклите. Това ще е за твое улеснение, за да може като го видиш в кода да се сетиш. Освен това коментарите не се изпълняват от програмата. И ако прочетеш какво пише в този коментар: // TODO: calculate the area and print it всъщност ще разбереш какво се изисква от теб: да довършиш програмата. Тоест да я накараш да сметне лицето по вече въведените страни a и b и да ги "принтираш" на екрана. Успех :)
все още Judge системата ми го отчита като грешно
Нормално.. задачата ти не е решена
double v=a*b
просто напиши console.writeline(v); и всичко ще е ок но както каза колегата ти не си написал задачата просто приемаш,данните в момента и не правиш нищо с тях какво очакваш да се случи