[СофтУниада2017] Задачи, тестове, авторски решения
Колеги, материалите от състезателното програмиране от СофтУниада 2017 са качени:
Чувствайте се свободни да дискутирате задачите или решенията, както и да питате въпроси свързани с тях в тази тема.
Колеги, материалите от състезателното програмиране от СофтУниада 2017 са качени:
Чувствайте се свободни да дискутирате задачите или решенията, както и да питате въпроси свързани с тях в тази тема.
Уменията придобити от Basics и Programming Fundamentals (първа част на Tech Module) ще бъдат ли достатъчни за едно прилично представяне на СофтУниада 2018 (състезателното програмиране)?
Зависи от дефиницията ти за "прилично представяне".
Задачите са с нарастваща сложност, като последните няма как да бъдат решени без познаването и използването на правилните алгоритми, а това не се учи в нито един от модулите на основните програми на СофтУни. Веднъж годишно има курсове по "Data Structures" и "Algorithms", които препоръчвам силно на всеки, който иска да разбере какво наистина е програмирането.
Прав си колега! Не един път съм чувал, че колкото и да се променят технологиите и езиците, алгоритмите си остават едни и същи и научиш ли ги ще са ти от полза през цялата кариера като програмист. Така че този курс със сигурност ще бъде записан. А относно Data Structures си нямам на понятие какво се преподава, даже и като гледам програма на минало издание, но съм сигурен че са важни работи щом ми ги препоръчваш. Благодаря!
И аз доста го пренебрегвах този курс и още не съм го изгледал , но в последствие разбрах , че без наученото от него , няма как да работиш в голяма фирма.Всички големи фирми работят по големи проекти и ако не можеш да боравиш със структури от данни и алгоритми по най-бързия и оптимизиран начин си обречен да бачкаш в посредствени фирми.Не те ангажирам с мнението си , просто с такова впечатление останах от интервютата.