Софтуерно Инженерство
Loading...
IvanTs avatar IvanTs 4 Точки

Judge система?

Здравейте!

Имам едно въпросче отностно джъдж системата ... ами качих си днеска едно от домашните и бях направил грешка, съответно получих 0 точки. После го поправих и го качих отново, но пак получих 0 точки ... някой може ли да ми каже защо така се получава и нормално ли е :) Мерси предварително!

Тагове:
inkarnasion avatar inkarnasion 124 Точки

Ами най вероятно не ти е вярно домашното, в условието имаш два примерни входа но те не се включват в тестовете които дават точки, и често се случва задачата да тръгва с тях но да е грешна и да получаваш нула, и по принцип щеше да е хубаво да качиш кода и да кажеш коя е задачата за да се види дали нямаш грешка че така само се гадае.

1
IvanTs avatar IvanTs 4 Точки

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace Greetings
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Console.Write("Enter Your Name: ");
            var name = Console.ReadLine();
            Console.WriteLine("Hello, {0}!", name);
        }
    }
}

 

това е задачката ... вместо var name бях сложил string name и ми даде 0 точки, иначе се изпълняваше. После я преписах от до и пак ми даде 0 и като цяло си мислех, че кача ли грешна задача нямам право на поправка ... това е преписаното решение и ми дава 0 точки на него ... 

0
inkarnasion avatar inkarnasion 124 Точки

Много ясно че ще ти дава 0 точки, махни реда с " Enter Your Name" и ще ти даде 100/100 този ред не е в теста на Джъдж  и за това ти гърми. Да останат само var name, и изписването.

2
18/01/2018 13:41:54
IvanTs avatar IvanTs 4 Точки

Благодаря! Сега вече е ок!

1
Vesela_5 avatar Vesela_5 33 Точки

Това е същата грешка, която се получава и при php и сигурно и при другите езици. Просто условието на задачата не е правилно поставено.

След като прочетох инструкциите за ползване на judge ми стана ясно, че изчислява само входни данни и резултат. Текст от сорта на "Въведи си името" веднага води до 0 точки, защото не е част от резултата, който се търси.

1
IvanTs avatar IvanTs 4 Точки

може би ставам малко нагъл но надали ще намеря решение на проблема някъде другаде, затова ще попитам пак тук :) 

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace ConcatenateData
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            var FirstName = Console.ReadLine();
            var LastName = Console.ReadLine();
            var Age = int.Parse(Console.ReadLine());
            var Town = Console.ReadLine();

            string result = $"You are {FirstName} {LastName}, a {Age}- years old person, from {Town}.";
            Console.WriteLine(result);
        }
    }
}
 

ето тази задача също ми излиза грешна в джъдж ... иначе при мен си работи ... пробвах и само с конзол райт лайн с плейс холдъри без стринга result и пак не става ... някой помощ плс :)

0
inkarnasion avatar inkarnasion 124 Точки

Добре де, като ти дава грешка защо не отвори задачата да видиш къде ти е грешката,защото Джъдж ти я е показал но явно не си гледал. При изписването имаш излишна запетая и излишен спейс между думи....Ето ти го поправеният ред,сложи си го в кода и го пусни, минава 100/100

 string result = $"You are {FirstName} {LastName}, a {Age}-years old person from {Town}.";
            Console.WriteLine(result);

 

ПС: Виж си твоя ред и го сравни с този да видиш къде ти е грешката.

0
IvanTs avatar IvanTs 4 Точки

... да имах излишна запетая и разстояние ... благодаря отново няма да поствам повече тъпи въпроси вече схванах как действа тоя джъдж ... 

0
inkarnasion avatar inkarnasion 124 Точки

Няма тъпи въпроси,просто е по добре за теб ако преди това погледнеш и там ти е дадено решениетоwink, няма лошо питай, всички сме такаlaugh

0
IvanTs avatar IvanTs 4 Точки

ето един нов въпрос за тази задача:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace CurrencyConverter
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {

            
            decimal value = decimal.Parse(Console.ReadLine());
            string FirstCurrency = Console.ReadLine().ToLower();         <-- ако няма To.Lower тука задачата е грешна в джъдж
            string SecondCurrency = Console.ReadLine().ToLower();    <-- като го сложих ми даде 100. ама нлучквах честно   
            decimal firstRate = 0.0m;                                                                            казано, а и още ги мъдря тея рейтове.
            decimal secondRate = 0.0m;

            if (FirstCurrency == "bgn") 
            {
                firstRate = 1;
            }
            else if (FirstCurrency == "usd") 
            {
                firstRate = 1.79549m;
            }
            else if (FirstCurrency == "eur") 
            {
                firstRate = 1.95583m;
            }
            else if (FirstCurrency == "gbp") 
            {
                firstRate = 2.53405m;
            }
            if (SecondCurrency == "bgn") 
            {
                secondRate = 1;
            }
            else if (SecondCurrency == "usd") 
            {
                secondRate = 1.79549m;
            }
            else if (SecondCurrency == "eur") 
            {
                secondRate = 1.95583m;
            }
            else if (SecondCurrency == "gbp") 
            {
                secondRate = 2.53405m;
            }

            decimal result = value * (firstRate / secondRate);
            Console.WriteLine(Math.Round(result, 2) + " " + SecondCurrency);
           
        }
    }
}
 

0
19/01/2018 12:01:06
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 716 Точки

научи се да ползваш pastebin.com или алтернативи много по-лесен е кода за четене така.А на въпроса ти това е направено нарочно. защото има разлика дали е BGN или bgn.

Затова правилния начин е да си ги направиш малки букви всички от началото и после да използваш само този вариант в цикъла си бил тои if else или switch.Сигурно се чудиш защо но да примем примерна ситуация направил си сайт и потребител ти подава BGN или Bgn и ще ги изгръми логиката,а така както и да ги подадат ти винаги ще прочетеш bgn

когато използваш toLower има го и обратния вариант разбира се toUpper :Д

1