judge + zip файл = "Грешка при компилация"
Здравейте,
при следните стъпки (по-долу), judge не ми обработва файла. Какво не правя както трябва? Винаги ми дава "Грешка при компилация"
1/ решавам си правилно задачата :-)
(ограниченията за време и памет са ок!)
2/ zip-вам само .cpp файла, като закоментирам в него реда с "#include "stdafx.h" което идва от Visual Studio
3/ селектвам и изпращам.
И връща ever ever "Грешка при компилация" ?
Здравей,
пробвах с Code::Blocks, ок е там.
C++ Programming Exam - 21 May 2017 / 03. Emails (E1-Task-3-Emails)
Погледнах, при мен не се компилира под Code::Blocks - получавам грешка stray '\377' in program.
Това го видях и при един друг колега преди време, виж този въпрос: https://softuni.bg/forum/19449/ja3-task-1-kompilacionna-greshka
Май Visual Studio вкарва разни мизерии (специални символи) в кода. Най-лесния fix е да копираш кода и да го paste-неш в Notepad.exe и да го запазиш (като запазваш трябва да ти пише ANSI encoding - пише го долу на Save As диалога). Новото запазено нещо ги губи тези символи специални символи, защото тях ги няма в ANSI кодировката и компилацията минава.
Пробвай така и виж какво ще стане - аз току що тествах и ти подкарах решението (80 от 100, 2 time-limit tests).
Поздрави,
Жоро
Здравей Жоро,
много благодаря за помощта! Явно точно в което казваш е проблема. Не се оправи през Notepad, даже и с ANSI отдолу. С пренаписване на библиотеките в Code::Blocks също не стана. Но, CLion , copy-paste през него и се оправи! !!! Жааалко че е платен... много готина средичка. Май трябва да им искам златен бонбон за реклама :-))
Поздрави!
А какво се прави в Code::Blocks при грешка:
"fatal error: iostream: no such file or directory"
(пренаписала съм библиотеките и го има)