Професионална програма
Loading...
Vesela_5 avatar Vesela_5 27 Точки

Задача "Number 0...100 to Text" - PHP

Имам решена подобна задача, но за трансформиране на 10 числа в думи. Тъй като в лекциите сме стигнали само до if-else конструкции, ми се струва, че това не е подходящ метод за решаване на тази задача. Искам да помоля, ако някой знае по-кратък метод за решаване, с някаква функция примерно, да го сподели?

Тагове:
0
Programming Basics with PHP
tdk928 avatar tdk928 108 Точки

Нямам го на PHP , но мога да ти кажа идеята която се изисква от задачата.Първите 20 числа в диапазона 1-20 ги провери 1 по 1 с 20 if/switch.Числата от 20 до 99 примерно 78 ги разглеждай като 78%10 и 78/10 така ще вземеш първото и 2-рото число.След което с 10 if/switch провери ако първото е 0/1/2/... печаташ "Seven " същото и за 2-рото и печаташ "Eighty".
П.С има и по-елегантен и кратък начин но включва материал от следваш курс.Прилагам ти 2 решения на Java.Едното което описах(почти същото ще е на PHP и едно по-advanced).
https://pastebin.com/pg8mK4kK
https://pastebin.com/9tS9NxNx

1
Vesela_5 avatar Vesela_5 27 Точки

И аз така започнах с if-else за първите 20 числа, но ми се стори прекалено дълго и досадно решение. Един колега ми изпрати инфо как се решава с масив, все още не сме стигнали до лекциите за масиви, затова не можах да се досетя сама, но това е най-удобното и кратко решение.

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1282 Точки

Вие масивите няма да ги стигнете те са час в programing fundamentals. Иначе решението без тях е дълго да може да си направите живота малко по лесен с едно / и % делене  но пак е разписване.

0
Vesela_5 avatar Vesela_5 27 Точки

Надявам се да стигна и до programing fundamentals. :D В момента се опитвам да съм в час с А и Б на php, защото имам чувството, че всеки пропуск ще има след това лавинообразен отрицателен ефект.

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1282 Точки

Ах програмирането се учи постоянно. Програмната логика е една езика е въпрос на синтаксис.Аз намразих php покраи Software technologies. Не лош език и някош неща стават бързо и лесно но...всичко друго и средата му на работа са ..meh

0
Vesela_5 avatar Vesela_5 27 Точки

На мен синтаксисът на php ми се струва по-лесен от другите програмни езици. laugh Много странно. Но на мен ми трябва за web, така че нямам друг избор за момента.

0
24/01/2018 16:12:57
Thedi avatar Thedi 200 Точки

Здравей,

Идеята на тези задачи е да свикнеш да пишеш определени неща много пъти за да може да не правиш грешки след това.
Нещо от сорта на напиши 100 пъти "НЯМА ДА ПРЕПИСВАМ В ЧАС"
Ако продължиш ще видиш, че доста от задачите ще ги решаваш по няколко пъти след различни уроци и етапи от обучението ти. Това е така защото след като научиш нещо ново ще може да решиш задача която си решавала вече и сама да си направиш извод как нещото което туко-що си научила ти помага да решиш някой проблем по лесно от колкото преди.
Хубаво е да се знае, че програмата на софтуни е изградена с тази насока и има някаква идея зад това.
Аз бих те посъветвал да не избързваш защото това може да доведе до грешно разбиране на някой материал.

От колкото до езика... Много хора го мразят, честно казано не разбирам защо... може би по исторически причини, но лично на мен езикът ми харесва пък и от последните версии насам навлизат и типове данни който е желателно да се използват.

1