Професионална програма
Loading...
Maksim01 avatar Maksim01 1 Точки

Задача 3 "Restaurant Discount"

Така, задачата е лесна (или поне се очаква да е) и все пак Джъдж не е доволен от мен (малко над 80 точки и гърми след нулевите тестове). Ето ви кода (можех да препиша някой работещ, но държа да оправя този, защото нищо не печеля, ако просто замета грешката под килима): https://pastebin.com/wfhEeLjV Не държа да ми кажете точно кое и как да променя буква по буква, просто да ми подскажете какъв вид грешка да търся. Вероятно бих могъл да го налучкам и сам някога в далечното бъдеще (теория на вероятностите), но предпочитам да не се задържам цяла седмица на тази задача като знам колко общо задачи имам да реша, затова ще оценя всяка помощ. Друго си е да имах само този или дори по-дълъг код, за да му се посветя напълно в следващите дни, но времето ме притиска. Някой ще помогне ли на този кандидат за програмист, за да може да продължи напред? :(

Тагове:
0
Fundamentals Module
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1284 Точки

Ако беше добавил и условието още по-добре.Няколко неща значи всеки if ти същестува отделно така че ако в началото си обявил price=0 няма нужда да правиш price+= нещо си. price= нещо си e  напълно вярно и работи. Компилатора е умен и взима новата стойност на price тои минава по всеки ред последователно така или иначе.С# е типизиран език не скриптов.

Мда определено това += price и в 2та ти if нещо не ми харесва как е,нещо там се случва.Но без условието немога да проследя по-точно логиката.

      

 

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1284 Точки

честно някакъв много малък детайл е,не мога да го видя,без да рънна кода. https://pastebin.com/19LAwnhw .Ето моя които дава 100/100 както ще видиш логиката ни е еднаква.Аз просто имам манията да си следя кое къде отива и затова не ползвах -= а си създадох отделни променливи и накрая всичко.По принцип би трябвало мат оператори да се изпълняват по  старшинство така че не виждам проблема и при правенето на discount. може би да опиташ да правиш price-=(0.05 *price) така да го запишеш.Може би довечера като рънна кода ще видя нещо повече но в момента така на сухо само толкова.

0
denis.argatski avatar denis.argatski 24 Точки

https://pastebin.com/193aVG3b - мойто решение.

0