Професионална програма
Loading...
Maksim01 avatar Maksim01 1 Точки

Задача 3 "Restaurant Discount"

Така, задачата е лесна (или поне се очаква да е) и все пак Джъдж не е доволен от мен (малко над 80 точки и гърми след нулевите тестове). Ето ви кода (можех да препиша някой работещ, но държа да оправя този, защото нищо не печеля, ако просто замета грешката под килима): https://pastebin.com/wfhEeLjV Не държа да ми кажете точно кое и как да променя буква по буква, просто да ми подскажете какъв вид грешка да търся. Вероятно бих могъл да го налучкам и сам някога в далечното бъдеще (теория на вероятностите), но предпочитам да не се задържам цяла седмица на тази задача като знам колко общо задачи имам да реша, затова ще оценя всяка помощ. Друго си е да имах само този или дори по-дълъг код, за да му се посветя напълно в следващите дни, но времето ме притиска. Някой ще помогне ли на този кандидат за програмист, за да може да продължи напред? :(

Тагове:
0
Fundamentals Module
kratun avatar kratun 22 Точки

Да и аз след няколко опита сигнах до този "интервал" :).

Хубаво е, когато проверяваш за по-малко от 50 човека да заложиш и повече от 0 (clients>0 && clients<=50). В условието не е зададен интервал за броя клиенти, затова е хубаво да ги предвидиш, иначе кода ти ще дава странни резултати и в тестове с 0 и отрицателни числа за клиенти. Няма заложени тестове за тях, за това не си го забелязал сигурно. Надявам се да съм бил полезен.

ПП Един допълнителен съвет. Виж наименованията на променливите.Пишеш ги с Главна(Clients) и с малка(hallName). Това, което ни казват е, че променливите винаги започват с малка буква.

0