Професионална програма
Loading...
YoTsenkov avatar YoTsenkov 11 Точки

Интернетът, такъв, какъвто го познаваме, е на път да си отиде.

Здравейте колеги и колежки,

    Преди няколко дни стана ясно, че FCC, американската организация, чиято задача е да регулира интернета да бъде равноправен и отворен, се готви да направи точно обратното. Изтече информация за бъдещото им предложение (официално излизащо на 15 май), че "То ще унищожи отворения интернет.". Има редица сведения, че тази информация е вярна. Самият председател на FCC, Tom Wheeler, преди броени дни в публично изявление се опита да защити предстоящото предложение, като дори подтвърди, че слуховете за него са верни. То ще даде на интернет доставчиците власт над това, лично да решават кои уебсайтове и интернет услуги да достигат по-бързо до клиентите им в сравнение с други. Това ще доведе до промяна на фундаменталното разбиране за СВОБОДЕН? интернет и ролята на интернет доставчиците. Те ще налагат такси на всеки уебсайт и интернет услуга, които искат да стигнат до потребителите си както в момента. В замяна на това, тези сайтове и услуги ще се третират различни от останалите и ще им бъде осигурявана преференциална и по-бърза линия ("fast lane") за достъп до техните потребители. Само можете да се замислите до какво може да доведе това. С две думи приемането на подобно предложение би осакатило интернетa и би репресирало и направило в пъти по-трудно започването на, може би дори собствения Ви сайт, който може да бъде следващият YouTube или Facebook. Това още, дава поле за огромен монополизъм и мачкане на опитващите се да се развият интернет проекти от утвърдилите се вече в сферата гиганти.

    Като заключение искам да Ви благодаря за отделеното време и внимание над това което исках да споделя с вас. Смятам, че хората трябва да действат докато имат тази привилегия, още повече ,че ние сме част от индустрията. За всеки, на който му е станало интересно и иска да научи повече по темата или да предприеме действия ще пусна линкове с информация по-долу.

ЖЕЛАЯ Ви ВСИЧКО ХУБАВО!

линкове:

клипче с кратко обяснение на ситуацията и всичката
важна информация, от която имате нужда, в описанието му -> https://www.youtube.com/watch?v=owhbzf6XJCM&list=UU-9C9d1qDDzA2jdH53vSIuA

горещо ви препоръчвам следната детайлна статия по въпроса -> http://www.vox.com/2014/5/2/5665890/beyond-net-neutrality-the-new-battle-for-the-future-of-the-internet

За въпроси можете да ме намерите на skype: heav_fun

Тагове:
7
Общи приказки
vencidinev94 avatar vencidinev94 22 Точки

Здравей колеги и колежки, искам  да споделя мнение по въпроса много е трудно някой да ни наложи  забрана за скороста на  зареждане на сайтове, защото това е от САЩ  а ние в България сами си определяме това с каква скорост дани зареждат сайтовете и изобщо дасе отварят ли или са филтрирани. До колкото всички говорите за бързо сваляне на торенти не знам за вас но моя интернет е  90мб теглене и 90мб качване :) (надявам се знаете какво означава това).

Поздрави Венцислав Динев.

0