Професионална програма
Loading...
TonyDimitrov avatar TonyDimitrov 27 Точки

IT в Дъблин или София?

Ако имате възможност да изберете IT обучение в Дъблин DIT или в София къде бихте отишли? Като приемем, че таксите в DIT са доста по-висики но все пак с лишения бихте се справили, като се има предвид, че вече нещо работите в Дъблин.

Или ако искате по друг начин да е въпроса IT в БГ или на запад?
Тагове:
4
Общи приказки
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

Ако можеш финансово да си позволиш чуждия университет,ако се чувстваш уверен с езика и ако не планираш да създаваш семейство (деца) докато завършиш обучението си там просто се чудя защо въобще се двоумиш.

Учил съм химия и в български университет и в немски университет и място за сравнение просто няма - нито като база, нито като стил на преподаване, нито като ерудиция на преподавателите. В чужбина усещаш академичността на средата около теб, което те предразполага да се стремиш към знания и опит,  докато тук усещаш мизерията, "чалгата" и простотията.

3
TonyDimitrov avatar TonyDimitrov 27 Точки

Това е основното което и мен ме отблъсква от объчението в БГ. Учих в СУ-то преди няколко години нещо съвсем различно от IT, но никога не почувствах тази академична обстановка, както ми се би искало. Доста от преподавателите бяха дървени (не, че не знаеха) но бяха много дървени. Иначе купоните в студентски бяха добри но до там.

1
MilenaManasieva avatar MilenaManasieva 0 Точки

Така е, Тони. Няма академичен дух в СУ. Голяма част от преподавателите са бивши доносници, а студентите нямат мотивация. Повечето са записали нещо в СУ колкото да имат висше.

Качественият материал е зад граница вече.

0