Професионална програма
Loading...
kostanikolov avatar kostanikolov 45 Точки

Проблем с Realtek Audio Driver

Здравейте, колеги,

от край време имам проблеми с Realtek аудио драйверите за Windows. Снощи преинсталирах с лицензирания от студентските - Windows 10 Version 1709 (November 2017) 64-bit. Дънната ми платка е Gigabyte GA-H110M-S2. Системата вкъщи е 5.1 и не мога да подкарам страничните (rear) колонките да работят. Предни пъти, когато съм преинсталирал, пак имах проблеми, но с ръчкане, все скалъпвах нещо за да заработят, но не и този път. Ще съм благодарен, ако някой може да помогне с нещо. Ако не съм дал достатъчно информация, питайте. Благодаря!

0
Хардуер 16/02/2018 10:48:14
kostanikolov:
Оправен проблем.
BoYaN avatar BoYaN 335 Точки

5.1 си е мъка да се подкара, в повечето случаи :D

Windows-ките драйвери не ги бива (от Update имам предвид)

Пробвай първо с драйвеите на Gigabyte https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H110M-S2-rev-10#support-dl (виж си за всеки случай и ревизията на дъното, тези за за 1.0)
Следващия вариант е на Realtek http://www.realtek.com.tw/Downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3

Как връзваш 5.1-то с 3 жака или с 1 (в зеления порт), ако си с 3 някой път цветовете на изходите не съответстват на описанието от manual-а и с проба по другите, тръгват.
Един авер ми беше казал, че като сменя пресетите също му тръгнали всички колони (Room, Hall не си спомням на кой точно бил)

Успех

0
kostanikolov avatar kostanikolov 45 Точки

Офф... Проблемът е бил в настройките на Realtek-a. На мястото на синият и розовият джак бяха записани други настройки, а не тези за странични колони и среда/буфер.. :D Благодаря за жокерите все пак. Поздрави!

0