Професионална програма
Loading...
georgi950 avatar georgi950 65 Точки

Точки за присъствие на учениците в 12 клас

Здравейте,

Забелязах, че 5% от оценката е за присъствие. Аз съм в 12 клас и няма да мога да присъствам на лекциите през май месец. Някъде из форума се говореше по едно време, че не е проблем да се отсъства в началото, но все пак ме интересува ще се изгубят ли тези 5% от оценката понеже ми се струва, че те най-вероятно ще се окажат доста важни за стипендиантите? Видях и, че има някакви чипове за присъствие - с тях как стоят нещата за хората, които няма да могат да присъстват в началото като мен?

Поздрави!

0
Общи приказки
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

С чиповете се чекираш когато отиваш на лекции и си тръгваш. Имат едно номерче, което го въвеждаш в профила си да те отбелязва, че си ти с този чип. 5-те процента надали са или имаш пълни 5% или нямаш нищо - ако например си присъствал само половината пъти би трябвало 2.5% да ти се отразят на точките. Важни ще се окажат за стипендиантите както и за тези, които ще се борят да успеят да хванат пак, но в крайна сметка това са едва 5%, ако не присъстваш изобщо на този курс, а крайния резултат, който ще определя дали ще взимаш стипендия или не се определя на база всички курсове за нивото ;) Така, че споко, надали е фатално ако пропуснеш няколко пъти от 1 курс.

1
georgi950 avatar georgi950 65 Точки

5% не са много, но беше казано, че 12 клас сме извинени и няма да ни се броят отсъствията и ако е така защо да си губим 5те процента.

0