Конзолен междувалутен конвертор
Извинявам се, ако е питано преди, но не открих нищо за тази задача. Бих се радвал, ако някой даде някакви насоки за решението на задачата :)
Извинявам се, ако е питано преди, но не открих нищо за тази задача. Бих се радвал, ако някой даде някакви насоки за решението на задачата :)
Здравей,
тази задача би могла да се реши по няколко начина. Да кажем, че имам входна и изходна валута (тоест от каква в каква искаме да преобразуваме). Можем да направим проверки за всяка възможна комбинация между отделните валути, например: ако входната е BGN, а изходната е GBP, направи следните изчисления (...). И така описваме всички комбинации. Това обаче ще стане дълго като код. Има по-хитри начини. Можеш да пробваш следното: проверяваме каква е входната валута и я преобразуваме в някаква базова (да речем BGN). След това проверяваме каква е изходната и от базовата преобразуваме в нея. Например ако искаме 20 USD -> EUR: ще преобразуваме тези 20 долара в лева и след това в евро. Така няма да се налага да се описват всички комбинации. Има и други начини разбира се, но това са най-простичките :)
Здрасти,
може ли малко повече инфо. Аз я написах със switch ли имаш предвид?
Благодаря...този начин ми помогна и за други задачи :)