Loading...
retterathtom avatar retterathtom 5 Точки

1000 Days After Birth

Здравейте,

имам проблем с кода ми. Преди да стигна до него проверих онлайн за ParseExact и как да го използвам, но 

като пусна програмата ми изписва грешка за DateTime format. Къде е грешката в моята задача?

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Globalization;

namespace Days_1000
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Console.WriteLine("When were you born?");
            string yourdate = Console.ReadLine();
            DateTime date = DateTime.ParseExact(yourdate, "dd - MM - yyyy", CultureInfo.InvariantCulture);

date = date.AddDays(999);
            Console.WriteLine(date.ToString ("dd - MM - yyyy"));

}
    }
}

Тагове:
0
Programming Basics
s.dimoff avatar s.dimoff 1 Точки

Колега , при мен проработи по следния начин:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace _1000_days_after_birth
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {

string yourdate = Console.ReadLine();
            DateTime date = DateTime.ParseExact(yourdate, "dd-MM-yyyy", CultureInfo.InvariantCulture);
            date = date.AddDays(999);
            Console.WriteLine(date.ToString ("dd-MM-yyyy"));
        }
    }

internal class CultureInfo
    {
        internal static IFormatProvider InvariantCulture;
    }
}

Да и задължително трябва да махнеш въпроса , който отпечатваш в началото , особено ако искаш да мине пред Judge. 

0
retterathtom avatar retterathtom 5 Точки

Това защо го използваш?

internal class CultureInfo
    {
        internal static IFormatProvider InvariantCulture;
    }
}

InvariantCulture ми излиза подчертано

0
27/04/2018 15:28:50
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1274 Точки

това е абсолютна глупост с infernal class на статичен служебен.. просто махни writeline-a които си добавил judge така работи че проверява тея неща и затова ти гърми

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.