Loading...
Pavel00 avatar Pavel00 2 Точки

Java и C#

Здравейте, колеги!

Имам един въпрос ,ако някой иска и му се занимава да ми пообясни малко повече за предимства, недостатъци , по трудно , по лесно  и т.н абе общо взето всичко най - важно ,което трябва да знам за тези 2 езика, за да си избера един от тях. И примерно разликата ,защо Java-та работи по бързо от C# ?

Тагове:
0
Общи приказки
Ivelin_Dimitrov avatar Ivelin_Dimitrov 148 Точки

Стига пропаганда със този C-Диез.. Пиша и на двата със еднакъв успех. Истината е, че е по лесно да смениш от Java на C-Диез отколкото обратното. Java никога няма да остарее, най големите проекти се пишат на Java. И двата езика си имат предимства и недостатъци, но който и да избереш - няма да сбъркаш! Научиш ли един от тях, ще ти е лесно да превключиш на другият. Със C-Диез вече можеш да си пишеш и за андроид, друг е въпросът, че компанийте използват Java. Истина е че C# имат много сериозна поддръжка във лицето на Microsoft, при Java e малко по мудна работата поради ред причини, но последните години доста се размърда.

Няма да се заяждам със С-Диез сектата, само ще ти дам пример защо моят любим език е Java. Аз лично много повече се кефя на Java, защото винаги е била open sorce, а и Spring е нещо уникално много мощен framework. Във интернет можеш да намериш решение на всеки проблем, защото информацията е във пъти по голяма поради разбираеми причини, дори понякога може да те обърка защото е повече от необходимото, да не говорим за документацията... Не случайно е най използваната технология. А и точно защото пишеш малко повече, накрая като теглиш чертата и ще видиш, че имаш във пъти повече знания сравнение със други - чисто концептуално как работят нещата и как се случват отдолу. Колегата малко е прекалил като ти казва, че писането е х2, той Наков така промива мозъците :)

Важно е да решиш ти със какво искаш да се занимаваш и какво те кефи, а не какво другите ти пропагандират. Не бих казал, че единият е по лесен от другият и във двата варианта трябва здраво учене и най вече писане на много код. 

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.