Среда за разработка (IDE) - проблеми
Здравейте, тъй като в programing basic бях на PHP, сега ми е малко тегаво, първо - синтаксиса на C# е доста по различен трябва ми бая време, за да свикна. Второ средата за разработка Visual Studio 2017 е доста тежка и поне според мен не е много user friendly. Пробвах Visual Studio Code, но там също имам проблеми, проекта не тръгва и казва, че намам .net core debugger, в добавките не можах да го намеря, явно трябва ръчно да се инсталне. Та въпроса ми е - няма ли някаква среда, която е лесна за инсталиране и да е лека горе-долу, нещо като Net Beans например. Или поне някой запознат да даде рамо с настройките на VS Code. Ще съм ви много благодарен.
Мерси за отговора, подразни ме Visual studio, защото бях си отворил един проект и в него бях заредил 5 файла (задачи), като стигнах до четвърта, изведнъж почна да гърми на предишните, казва, че имало грешки в тях, а нямаше със сигурност (100 точки в джъдж), някак си компилираше всички файлове в проекта и не мога да стартирам последния, докато не оправя грешките в предишните, а такива няма... За PHP аз още преди да започна в Софтуни се занимавах със сайтове, wordpress т.н., затова съм си избрал този език PHP, а и някак си по-лесен ми се вижда от C#.
а това се прави в solution-a на options му даваш да стартира от само актуално избрания. иначе стартира както му падне и става мазало.Ако само това те е подразнило :Д нищо не е.а понякога и просто рестарт на VS помага. :Д ами на software technologies ще пишете на 4те езика там ще ги видиш всичките но реално в с# има много оп малко синтактична захар отколкото в php но да признавам че composer-a на php е много мощен но честно казано цялата екосистема на езика е мазало.за да пишеш нормално проект трябва да си сложиш phpstorm +xamp + debugger-a които го прави 3та страна и да се опиташ да подкараш всичко да работи нормално...И на изпита точно php ме издъни така и не поиска да запали с проекта нормално..затова го намразих и през целия software technologies ми създаваше проблеми.