Не говори , а действай!
Здравейте скъпи колеги. Казвам се Петко Иванов и бих искал да обърна внимание, на една тема на която попаднах днес "Заплащане , Гавра".
Така, както много колеги обясниха на господина , не " тапията" а знанията са важни в нашата работа. Ако на някой не му харесва заплатата сменя фирмата. Това е. Аз също нямам документ за "уеб" програмист но имам опит и проекти зад които да застана претендирайки за друго заплащане. Твърдо искам да заявя .... , Че софтуерният университет намери много работа на мои добри приятели за добри пари, но.... Те имаха проекти :) аз не съм учил в софтуерният университет (все още ) , но в бъдеще ще се запиша, но зная ефекта както казах " имам приятели които го завършиха ". В момента аз самият си сменям вида програмиране , ще се занимавам с 3D , и уча в АУЛА не защото софтуерният университет е лош , а защото за АУЛА нямам отзиви и искам да видя как ще ме научат.
Главно искам да кажа няколко важни неща, ще ги изброя.
1. СофтУни и АУЛА дават "начални знания" от там сами се развивате.
2.Програмист без проекти е като електротехник без отверка. Покажете си нивото на знания не с тапия а с проекти.
3. Всеки програмист сам си определя цената на знанията.
Аз бях уеб програмист във Варна и взимах 1000 до 1200 лв с бонусите за проекти на месец. Реших , че не ми дават за знанията и сега съм програмист в Бърно, Чехия.
4. Не обвинявайте никой за вашите слабости. ( Това което колегата е написал е слабост и не трябва да се предава а да мисли как да я преодолее).
Извинявам се колеги за голямото писане.
П.п. Програмист който знае всичко няма! Няма значение кой ще ви подаде ръка "СофтУни , АУЛА които и да е " всеки се развива индивидуалено и всичко става с добрата стара практика. Няма лош учител а лош учиник. Учете , развивайте се и само напред и нагоре! Единият ми приятел "бъкел не знаеше" точно СофтУни му даде старта , но той с упоритост и много проекти се разви много бързо пред очите ми.
Успех!