На кръстопът съм
Здравейте приятели ,
на 19 години съм и тази година завърших средното си образование...Мисля да уча в Германия информатика и по-точно в Дрезден, но напоследък се чудя дали това няма да е загуба на много нерви,пари и време ,като реално може би има и по-подходящи варианти. Чудя се ,ако изобщо изоставя университета като идея и просто запиша курс в професионалната академия на Телерик. Чувам ,че перспективите са били доста добри и при успешно завършване -почти веднага си намираш работа. Как мислите? Нека по-опитни или хора ,които са минали по-подобен път да споделят мнение :)
КОЛЕГА! Най-смирено те моля! Не му давай на момчето наклон за избор, на който той ще носи върху себе си цялата тежест!
Може да иска да се развива в България! Не казвам, че тук е идеално! В никаквъв случай.
Но, когато този човек иде там. Ти няма да си спомняш, какво си го посъветвал. Нито как му е на него там.
Това е негов личен избор и той има правото да знае, каква цена се плаща за да получи тази привилегия!
Ако смята, че бремето от това да е дърво без корен е по-добре. Той сам може да реши!
Нито аз! Нито ти!
Колега, момчето иска мнение - получава мнение, а решението си е негово. Не съм църква или Господ да ми се молиш.