Дата след 5 дни, Java
Здравейте, колеги!
Успях да стигна до решението на задачата, за съжаление обаче не мога да направя форматирането на датата в Sout.println() оператора така, че конзолата да ми изведе например датата 17.11 или 28.05?
Може ли да ме посъветвате как да напиша кода, за да ми изпечата правилния резултат?
Благодаря предварително!
Условието:
Дадени са две числа d (ден) и m (месец), които формират дата. Да се напише програма, която отпечатва датата, която ще бъде след 5 дни. Например 5 дни след 28.03 е датата 2.04. Приемаме, че месеците: април, юни, септември и ноември имат по 30 дни, февруари има 28 дни, а останалите имат по 31 дни. Месеците да се отпечатат с водеща нула, когато са едноцифрени (например 01, 08).
Вход
Входът се чете от конзолата и се състои от два реда:
- На първия ред стои едно цяло число d в интервала [1 … 31] – ден. Номерът на деня не надвишава броя дни в съответния месец (напр. 28 за февруари).
- На втория ред стои едно цяло число m в интервала [1 … 12] – месец. Месец 1 е януари, месец 2 е февруари, …, месец 12 е декември. Месецът може да съдържа водеща нула (напр. април може да бъде изписан като 4 или 04).
Изход
Отпечатайте на конзолата един единствен ред, съдържащ дата след 5 дни във формат ден.месец. Месецът трябва да бъде двуцифрено число с водеща нула, ако е необходимо. Денят трябва да е без водеща нула.
Благодаря много, но имаш впредвид, че трябва да стане System.out.printf("%2d.%02d", day, month); ?
Разгледа ли линка от предния ми коментар?
Линк
Да, видях и аз го бях разписал така, но имам усещането, че бъркам с позицията на инкрементацията...
Ето и моят код:
https://pastebin.com/uCNUpmMp
Решение за 100/100.
Благодаря сърдечно за отделеното време и за помощта! :)