Loading...
Iliyan_ts avatar Iliyan_ts 5 Точки

Въпрос относно изпитна задача от 14 и 15 Април 2018 (C# programming basics)

Здравейте, въпросната задачка съдържа условие, което ми е неясно: как мога да прекъсна преждевременно цикъл с дадена команда и да се извърши определена проверка след това (в случая командата е = "Done") ?

линк към условието : https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/978#10.

Тагове:
0
Programming Basics
NikolayNeykov92 avatar NikolayNeykov92 617 Точки

Можеш да ползваш While цикъл например

while(command!="Done") и да четеш командата в цикъла

или да сложиш проверка в самия цикъл

if(command=="Done")

{

break;

}

Има и други варианти, но тези ще ти свършат работа.

0
15/06/2018 14:09:19

А къде мога да декларирам самата команда като стринг, без да ми я търси конзолата още в началото ?

0
NikolayNeykov92 avatar NikolayNeykov92 617 Точки

Командата я декларираш преди да влезнеш в самия цикъл.

Ето пример:

string command = Console.ReadLine();
            while (command!="Done")
            {

command = Console.ReadLine();
            }

0

Ясно! Поздрави :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.