Професионална програма
Loading...
DESAN avatar DESAN 4 Точки

Диплома от университет+ или -?

Здравейте, харесват ми курсовете в софтУни изкарал съм бейсика гледам и teh-modula от минала инстанция понеже не е почнал още има време. Възнамерявам да се обучавам задочно в СофтУни. Понеже имам 1 висше образование което е от хардкор университет, но не е свързано с ИТ сферата, и понеже съм от Шумен и имам възможност да запиша Магистратура в ШУ която ще е 3 семестъра и ще се титолувам "софтуерен инженер"-магистър.

Въпроса ми е има ли смисъл и заслужава ли си освен СофтУни (сертификати и диплома) да ходя и в държавен университет, макар и не много "мощен"(за мощните нямам възможност да ги посещавам с години в друг град и за бакалавър). И в двата случая за работа ще съм годен след 2 години +/-.

Това че ще имам +1 диплома прави ли ме по-конкурентен, дава ли ми по-голямо заплащане и достъп до по платени позиции, или щом не е СУ(ФМИ) или НБУ==> анатема и толкова. [Откъм финансова гледна точка тапията ще ми струва около 2500 лв, + учене на олд скуул неща като C++ a може би и дори само C, (вече за Pascal и FORTRAN не съм сигурен, може би не се учат в наши дни и в ШУ)] По принцип съм се насочил към Java.

//ПС Кое е по-яко бакалавър от университет партньор или магистър от ШУ?

0
Общи приказки
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1282 Точки

никои не ти гледа дипломата,сядаш пишеш код или го можеш или не. Дипломите хартийките са само за теб си. Единственото което е че в момента има някаква нагласа срещу хората от академииите но ако си знаеш няма да те върнат. и С++ и С са далеч от old school 

0
20/06/2018 20:51:14