Диплома от университет+ или -?
Здравейте, харесват ми курсовете в софтУни изкарал съм бейсика гледам и teh-modula от минала инстанция понеже не е почнал още има време. Възнамерявам да се обучавам задочно в СофтУни. Понеже имам 1 висше образование което е от хардкор университет, но не е свързано с ИТ сферата, и понеже съм от Шумен и имам възможност да запиша Магистратура в ШУ която ще е 3 семестъра и ще се титолувам "софтуерен инженер"-магистър.
Въпроса ми е има ли смисъл и заслужава ли си освен СофтУни (сертификати и диплома) да ходя и в държавен университет, макар и не много "мощен"(за мощните нямам възможност да ги посещавам с години в друг град и за бакалавър). И в двата случая за работа ще съм годен след 2 години +/-.
Това че ще имам +1 диплома прави ли ме по-конкурентен, дава ли ми по-голямо заплащане и достъп до по платени позиции, или щом не е СУ(ФМИ) или НБУ==> анатема и толкова. [Откъм финансова гледна точка тапията ще ми струва около 2500 лв, + учене на олд скуул неща като C++ a може би и дори само C, (вече за Pascal и FORTRAN не съм сигурен, може би не се учат в наши дни и в ШУ)] По принцип съм се насочил към Java.
//ПС Кое е по-яко бакалавър от университет партньор или магистър от ШУ?